-Milli Gençlik Vakfı Genel Başkan Yardımcısı'yken 30 Haziran 2000'de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Oflu hemşerimiz Ali Soylu adına yaptırılan ''Gençlik ve Kültür Merkezi'', Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da katıldığı etkinlikle açıldı.

Bayraktar, Hacı Bayram Camisi yanında, Soylu Ailesi ve İlim Yayma Cemiyeti tarafından yaptırılan merkezin açılışında, tüm katılımcılara teşekkür etti.

''Ali Soylu, bizim yakın kardeşimizdi'' diyen Bayraktar, şunları söyledi:
''Ali Soylu, gerçekten yürekli bir Allah dostuydu. Yüreğiyle Allah dostuydu. Hep Hak'kı söylerdi. Bugün de manevi anlamda da olsa, temsilen de olsa Hacı Bayram Veli Hazretlerinin komşusu oldu. Bu, mübarek bir şey, çok güzel bir şey. İki yavrusu, eşi ve kendisi genç yaşta rahmetli oldu. İki emaneti var bize, bu yavruları güzel yetişiyor. Şuurlu yetişiyorlar. Daha böyle Ali Soylu gibi kardeşlerimiz inşallah yetişecek.''

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da herkesin dünyaya gelişinde bir amacı olduğuna dikkati çekerek, ''Her canlı ölümü tadacaktır. Ancak ölümsüzlüğü tadan canlılar da vardır. İşte Ali kardeşimiz de onlardan biri'' ifadesini kullandı.
Ali Soylu'nun en zor şartlarda bile ümitsizliğe kapılmadığını belirten Kamalak, ''O, tam bir mücahit ve eylem insanıydı'' dedi.
Demokrat Parti'nin eski genel başkanlarından ve Soylu'nun amcasının oğlu Süleyman Soylu da kazayı hatırladığında hala vücudunun titrediğini hissettiğini vurguladı.

Konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Soylu, ''Çocukluğumuzdan itibaren bize doğruyu, vefayı gösteren; ellerin alma değil, verme eli olduğunu gösteren bir yiğit adamın davetindesiniz'' diye konuştu.

İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün de cemiyetin çalışmaları hakkında bilgi vererek, merkezin kazandırılmasına emeği geçenleri kutladı.
Konuşmaların ardından merkezin açılışı Bakan Bayraktar ve diğer katılımcılar tarafından gerçekleştirildi.

Etkinlik öncesi Kur'an-ı Kerim okunurken, Ali Soylu'nun hayatını anlatan bir sinevizyon gösterisie sunuldu.
Açılışa Soylu ailesi, çok sayıda milletvekili ve davetli de katıldı.

Ali Soylu, Milli Gençlik Vakfı Genel Başkan Yardımcısı'yken 30 Haziran 2000'de Trabzon'a giderken, Çorum'un Sungurlu ilçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Kazada Soylu'nun eşi Neriman Soylu ile çocukları Fatıma Zehra ve Muhammed Talha da ölmüştü.