Alman Bundesliga'da Bayern Münih'in Nürnberg deplasmanında 1-1 berabere kaldıkları karşılaşmada Mandzukic'in attığı gol sonrası Hırvat Milli Mario Mandzukic (26) ile Kosova kökenli İsviçre Milli Xherdan Shagiri'nin (21) sevinirken verdikleri askeri selam DFB tarafından yasaklandı.

Alman Futbol Federasyonu Ceza Kurulu tarafından bir yazı ile iki futbolcuya ihtar verildi. Yazıda her iki futbolcunun bir daha siyasi yönde yanlış anlaşmalara yol açabileceği gerekçesiyle böyle gol sevincini bir daha yapmamaları istendi.

Asker Bülent selamını vermişlerdi

Bayern Münih'in Hırvat golcüsü Mandzukic Nürnberg Stadı'nda 3. dakikada attığı gol sonrası taraftarlarının yer aldığı tribüne koşup, sağ elini önce karşıya uzatıp daha sonra alnına götürüp asker selamı vermişti.

Bir zamanlar Fenerbahçe'de Bülent Uygun'un gol sonrası yaptığı asker selamı gibi Mandzukic'in bu asker selamının aynısı yanına gelen Kosova kökenli Shaqiri'de tekrarlamıştı.

İsviçre'deki ''20 Minuten''(20 Dakika) adlı internet portalında bu askeri selamlama usulü gol sevincini, geçtiğimiz cuma günü UNO Mahkemesince Hollanda'nın Den Haag kentinde suçsuz bulunup serbest bırakılan Hırvat genaralleri Ante Gotovina ile Mladen Markac'a ithaf edildiği yorumlamıştı.

2011 yılında ise Sırp halkına karşı savaş suçu işledikleri gerekçesiyle 2011 yılında Gotovina 24, Markac 18 yıl hapis cezası almışlardı.

Siyasi düşünce değil

Bayern Münih'in golcüsü Mario Mandzukic, ''Maçın hemen başında attığım erken golün sevinciyle taraftarlarımızın olduğu tribüne koştum. Onlarla sevinci paylaşmak istedim. Daha önce de attığım goller de asker selamı vermiştim. Benim politikayla hiç bir bağlantım ve alakam yok. Bu gol selamında generallerin serbest kalmasıyla hiç yakından uzaktan alakası yok'' dedi.

Kosovalı Shaqiri ise, ''Golü atınca hemen Mario'ya koşup onu kutlayıp onunla sevinmek istedim. Bu gol sevincini siyasiye dönüştürmek çok hatalıdır. Zira benim bu politik olaylar hakkında hiç ama bilgim yok'' diye konuştu.