Başkentte belediye otobüsü faciası yaşandı; tam 12 kişi öldü.

Dikimevi semtinde kontrolden çıkan belediye otobüsü, yaklaşık 200 metre boyunca önüne kattığı araç ve yayalara çarptı. Otobüs son olarak da çok sayıda yolcunun beklediği durağa girdi. İnsanların otobüsün altında kaldığı korkunç kazada, 12 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi de yaralandı. Olay yerine hemen sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ilk müdahalelerin ardından hastanelere kaldırıldı. Otobüsün altında kalan cesetlerse güçlükle çıkarıldı.
Feci kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Otobüs şoförünün ilk ifadesi ise "Otobüs benim kontrolümden çıktı" oldu.

ANKARA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA!
Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Dikimevi'ndeki kazada, ilk belirlemelere göre 11 kişinin yaşamını yitirdiğini, 7-8 de yaralı bulunduğunu bildirdi.

Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal ile kazanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçlar, kazada ilk belirlemelere göre 11 kişinin yaşamını yitirdiğini, 7-8 yaralı bulunduğunu söyledi.

İlk belirlemelere göre, otobüs şoförünün herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığını aktaran Kılıçlar, "Kalp krizi gibi bir şeyi de yok. Şu anda otobüs şoförü karakola gitmek üzere. İlk ifadesi, 'Otobüs benim kontrolümden çıktı' yönünde" diye konuştu

Kılıçlar, şunları kaydetti:

"Gördüğünüz gibi durağa ve duraktan da kaldırımın üzerinden 70-80 metre önüne gelen vatandaşlarımızı sürükleyerek 70-80 metre sonra durmuş. İlk bilgilerimiz bu kadar. Hepimize geçmiş olsun. Vatandaşlarımıza başsağlığı, ailelerine sabır diliyorum."

"Otobüsün altında şu anda birileri var mı?" sorusu üzerine Kılıçlar, "Burası olay yeri. Biz gerekeni yapıyoruz. Siz de bizim çalışmalarımızı kolaylaştırın" dedi.
(İHA)