Üst düzey bir yetkiliden edinilen bilgiye göre, önümüzdeki haftalarda İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan Türkiye'ye gelecek.
Görüşmede siyasi istişarelerin yanı sıra geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Türkiye'ye gerçekleştirmeyi planladığı ziyaretini ertelemek durumunda kalan Iran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarifin önümüzdeki günlerde yapılması planlanan ziyaretinin de programlanması öngörülüyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen Nisan ayında Tahran'a yaptığı ziyaretin Yemen krizinin çok sıcak olduğu bir dönemde gerçekleştiğini hatırlatan yetkili, "Sonraki süreçte Türkiye iç gündeme odaklandı. Seçim sonrası hükümet kurulamaması ve ardından seçimlerin tekrarlanması nedeniyle Türkiye ile Iran arasında üst düzey temas trafiğinde bir duraklama dönemine girildi. Yeni hükümet kuruldu, önümüz-deki dönemde İran ve Türkiye arasındaki ziyaretlerin sadece diplomatik alanda değil, ekonomi ve enerji gibi konularda da artması bekleniyor" dedi.
 Yetkili, İran ve Suudi Arabistan arasındaki gerilime ilişkin de şunları söyledi; Türkiye, Iran ve Suudi Arabistan arasındaki gerilimin düşmesinden yana. Bu konuda memnuniyetle üzerimize düşeni yaparız. Ancak böyle bir ortamda bizden istenmedikçe bizim de devreye girmemizin söz konusu olduğunu söyleyemeyiz.