Ağrı Patnos'ta komando er olarak vatani görevini yapan 20 yaşındaki Nazım Uysal, 15 günlüğüne izne geldi. 6 aylık asker olan Uysal, geçtiğimiz salı günü arkadaşına ait motosikletle gezintiye çıktı. Ancak gece saat 02.00 sıralarında Piyalepaşa Bulvarı üzerinde yol ayrımındaki bariyerlere çarpan genç, olay yerinde hayatını kaybetti. Oğullarının ölüm haberi anne Emine Uysal ve baba İsmail Uysal'ı yasa boğdu.

Baba İsmail Uysal, kazanın nasıl olduğunu bilmediklerini, olay yerinin yakınında da güvenlik kamerası olmadığını söyledi. Sabaha karşı 04.00 sıralarında kaza haberini aldıklarını anlatan Uysal, “Gece bize telefon geldi, trafik kazası olduğu söylendi. Olayın nasıl olduğunu bilmiyoruz. Oğlumuz öldü ama nasıl olduğundan haberimiz yok. Bize dedikleri şey motosiklet kazası. Yolu kazmışlar, sanırım dengesini kaybedince kaza yapmış. Kafasında çok kan vardı. Yüzü şişmişti. Ben zor tanıdım. Bizi özlediği için sürpriz yapıp gelmiş. Tam sürpriz oldu” dedi.

Acılı anne Emine Uysal ise oğlunun arkadaşına ait motosikletle tek başına gezintiye çıktığını ifade ederek, “Motosiklete binip tek başına yola çıkmış. Burada kaza yapmış. Sabaha karşı polis aradı. Hastaneye gittiğimizde ölüm haberini verdiler. 6 aylık askerdi. Arkadaş kurbanı. Arkadaşları bilmiyor. Kız arkadaşına sordum ben yanında yoktum diyor. Doktorlar beyin kanamasını durduramamışlar. Bana ölüm haberini verdiklerinde hastane başıma yıkıldı. Arkadaşlarına soruyorum hiçbirinin haberi yokmuş. Şimdi hiçbirisi şahit de olmuyor, destek de vermiyorlar. Yetkililerden bu işin arkasında olmalarını istiyorum. Suçlu olanın cezasını çekmesini istiyorum. Bu acıya dayanamıyorum” diye konuştu.