Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, bütçe üzerinde sunum yapmasından önce salonda bulanan AK Parti'li ve CHP'li milletvekilleri arasında kısa süreli sözlü atışma yaşandı.

CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, partisinin tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın fotoğraf baskısının yer aldığı gömlekle komisyona geldi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Aslanoğlu'na tepki göstererek, ''Bunun yeri burası değil'' dedi. 
Aslanoğlu da ''Adalet arıyoruz, gel sen de beraber arayalım. Burada aramayacağım da nerede arayacağım. Mahkemelerde olmayınca burada aranıyor'' diye karşılık verdi.

Toplantıda Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, ilk olarak talebi üzerine Aslanoğlu'na söz verdi.

Aslanoğlu, ''Halk iradesini arıyoruz, nerede olduğunu bilmiyoruz. Görmek için buradayız, bağımsız, adalet ön yargısız adalet arıyoruz. Adalet hepimize lazım Sayın bakan, yarın size de lazım olacak'' diye konuştu.
Bu arada, CHP milletvekillerinin oturduğu bölümün arkasındaki duvara, ''Millet iradesi, halk iradesi nerede, arıyoruz bulamıyoruz'', ''Suçum nedir bilmiyorum. Suçum varsa cezamı verin. 3 yıldır sorgusuz, sualsiz yatıyorum'', ''Amansız hastalığa yakalandım suçumu bilemedim'' yazılı pankart asıldı.

Pankartların kaldırılmasının ardından Adalet Bakanı Sadullah Ergin sunumuna başladı.