Soğanlı Mahallesi Hüdavendigar Caddesi'nde elektronik ve uydu sistemleri tamir ve bakım atölyesi bulunan Kadir Şencan, sabah işe geldiğinde iş yerinin girişindeki 150’lik uydu çanağının yerinde olmadığını fark etti. Şencan, iş yerinin güvenlik kamera kayıtlarını inceledikten sonra uydu çanağının at arabasıyla gelen iki kadın tarafından sökülerek çalındığını gördü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını alarak inceleme altına aldı.

Çanağın sabah 05.30 sıralarında çalındığı belirlenirken, görüntülerde at arabasıyla gelen orta yaşlardaki iki şüpheli kadın önce iş yerinin önünde bir süre tur attı. Çevredeki vatandaşların dikkatini çekmemek için at arabasını yolun karşısı sokağa alan iki kadın, tekrar iş yerinin önüne geldi. Burada bir süre çevreyi gözetleyen iki kadın, daha sonra uydu çanağını monte edildiği duvardan çekerek söktü. Kadınlar daha sonra hızlı adımlarla uydu alıcısını at arabasına koyarak uzaklaştı.

HABERE KONU VEDİOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İş yeri sahibi Kadir Şencan, “İstanbul Bahçelievler Soğanlı semtinde 27 yıldır bu meslek ile uğraşıyorum. Dün sabah geldiğimde uydu çanağımın çalındığını fark ettim. Çağırdım emniyeti, şikayet ettim. Emniyetin bunlarla sıkıntılı olduklarını öğrendiğim için şikayetten vazgeçtim” dedi.