Bu yıl 16. düzenlenen 'Atatürk'ün Gölgesinde ve İzinde Damal Şenlikleri' Damal'ın Ata mahallesinde düzenlendi. Mucize şenliğe Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, Damal Belediye Başkanı CHP'li Gülcemal Fidan ve diğer yetkililer ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Şenlikler kapsamında ilk olarak, Damal ormanlığındaki festival alanında halk oyunları ekipleri gösteriler sundu, ardından mahalli sanatçılar konser verdi.
Konserden sonra, Damal'a ait yöresel kıyafetleri içeren bir defile sunuldu. Kutlamalarda ayrıca, Azerbaycan Halk Dansları Topluluğu Gürcistan halk oyunaları ekibi bir gösteri yaptı.
Silüetin izlenmesi için etkinliklere katılan Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan çok sayıda yerli ve yabancı vatandaş gösterilerin ardından Ata Mahallesindeki seyir alanına geçti.

Burada havanın açık olması nedeniyle saat 17:55’de çıkmaya başlayan silüet yaklaşık 15 dakika izlenebildi. Vatandaşlar, 'doğa mucizesi' olarak nitelendirdikleri bu olayı alkışlarla izlediler. Vatandaşlar atanın Karadağ sırtlarına yansıyan silueti ile hatıra fotoğrafı çekildiler.

Burada bir konuşma yapan Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, Atatürk'ün silüetini izlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, ’’Biz bu silüeti 1996 yılından beri yaptığımız şenliklerle tüm ülkeye ve dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. Bize ait olan bu eşsiz doğa olayını, doğanın bize armağanını değerlendirmek istiyoruz. Bu vesileyle bölgemize insan çekmeyi arzuluyoruz. Şükürler olsun bu yılki 16. Etkinliklerimize de çok sayıda yerli ve yabancı insanımızın katılması bizi mutlu etti’’ dedi.
Etkinlikler kapsamında ayrıca yaklaşık 5 bin kişiye etli plav dağıtımı yapıldı.