Olay, merkez Şahinbey ilçesi Eyüpoğlu Mahallesi’nde dün akşam saat 19.30 sıralarında meydana geldi. 56 yaşındaki Ekrem Durmuş Şahin,e oğulları 37 yaşındaki Ömer Şahin ile 35 yaşındaki Hüseyin Şahin’in birlikte işlettiği giyim mağazasına gelen çarşaflı 2 kişi, bebek elbisesi alacaklarını söyledi. Müşterilerin sesinden şüphelenen mağaza sahibi Ekrem Durmuş Şahin, "Bebek elbisesi satmıyoruz, toptan ticaret yapıyoruz" dedi. Bunun üzerine çarşafların altına gizledikleri pompalı tüfek ve tabancayı çeken soyguncular, baba ve iki oğlunu rehin aldı. 3 kişiyi önce bodrum katına, ardından mağazanın ikinci katındaki depoya götürüp, kapatmaya çalışan çarşaflı soyguncular, bir yandan da para kasasının yerini öğrenmeye çalıştı. Bu sırada mağazaya gelen komşu bir esnaf, içeride kimsenin olmaması üzerine seslendi. Mağaza sahibi Ekrem Durmuş Şahin, "Polisi arayın" diye bağırarak yardım istedi. Soyguncuların bir anlık şaşkınlığından yararlanan Ömer Şahin, merdivenlerden inmeye çalıştı. Soygunculardan biri Ömer Şahin’in arkasından ateş etti.

ÇARŞAF AYAĞINA DOLANINCA DÜŞTÜ

Silah sesini duyan komşu esnafın geleceğini düşünüp, paniğe kapılan soyguncular, pompalı tüfeği yere atarak, çarşaflarını çıkarmaya başladı. Mağaza sahipleri, soyguncuların silahlarını alıp, peşlerine düştü. Bu sırada saldırganlardan birinin giydiği çarşaf ayağına dolandı. Tökezleyip, düşen soyguncu, çarşafı güçlükle çıkarıp ara sokaklara doğru yöneldi. Soygunculardan biri, olay yerine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki bir evin çatısına çıktı. Mağaza sahipleri ve komşu esnafın ihbarıyla gelen polisler, soyguncunun saklandığı eve operasyon yaptı. Çelik yelek giyerek eve giren polisler, çatıda saklanan ve üzerinden bir tabanca çıkan 21 yaşındaki Sait Kartallıer’i yakaladı. Polisler şüpheli Sait Kartallıer’i götürürken, toplanan öfkeli bir grup yumruk ve tekmelerle ona saldırdı. Polisler güçlükle Sait Kartallıer’i kurtarırken, ekip otomobiliyle Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

Sait Kartallıer, ilk ifadesinde suç ortağının soyadığını söylemediği ’Mehmet’ adlı arkadaşı olduğunu, tanınmamak için çarşaf giydiklerini, söyledi. Polis, pompalı tüfeği kullananan diğer şüphelinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.