Aydın ilimiz, ılıman iklimi, güzel bahçeleri ve kafeleri, sinema salonları ile öğrencilerin gözde illerinden birisidir. Aydın’daki Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde okuyacak olan öğrenciler için ise kalacak yer aramak en büyük problemdir. Bu kalacak yer seçimi genellikle yurtlar içinden yapılır. öğrencilere pek çok hizmet sunmaktadır. Fakat bazı yurtlar diğerlerinden açık ara daha fazla hizmet sunarak öğrencileri kendisine çekmeyi başarmıştır.

denilince akıllara Aydın Akademi Erkek Öğrenci Yurtları gelmektedir. Birçok öğrencinin tercihi olan bu yurt, içinde yaşayan öğrencilerin arkadaşlarına bu yurdu tavsiye etmesine sebep olacak kadar güzel imkanlara sahiptir. Öncelikle Aydın Akademi Erkek Öğrenci Yurtları’nın tercih edilmesindeki en önemli özelliklerin başında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’ne olan yakınlığı gelmektedir. Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Kampüsüne yaklaşık 8 ya da 10 dakika yürüme mesafesinde olan bu yurt öğrenciler için her gün toplu taşıma ya da taksi kullanma zorluğunu ortadan kaldırmaktadır. Hatta yurdun bazı bölümlerinden Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Kampüsü dahi gözükmektedir.

Yurtta Yaşam

arasında gözde olan bu Akademi Öğrenci Yurtları birden fazla çeşit oda imkanı sunmaktadır. 1, 2, 3 ya da 4 kişilik odaları olan bu yurtta yataklar ya bazalı şekilde ya da ranza şeklindedir. Her iki şekilde de odalar gayet ferah, konforlu ve güzel tasarlanmıştır. Her odada kişi başı birer çalışma bölümü mevcut olup aynı zamanda her odada bir adet televizyon da bulunmaktadır. Bu yurdun en güzel özelliklerinden birisi ise banyo ve tuvaletin yurttaki her odanın içinde odaya özel olmasıdır. Böylelikle banyo ve tuvaletinizi tüm kattaki kişiler ile değil, yalnızca kendiniz ya da oda arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Aydın Akademi Öğrenci Yurtları’nda sabah kahvaltısı açık büfe şeklinde, akşam yemeği ise 4 çeşit yemek olarak yurda özel aşçılar tarafından taze taze yapılıp size sunulmaktadır. Ayrıca yurda ait temiz hava alıp doğayla baş başa kalabileceğiniz geniş ve yeşil bir bahçesi de bulunmaktadır. Burada stresinizi arkadaşlarınızla birlikte atabilirsiniz.

Her odada bulunan çalışma alanları dışında yurtta bir adet etüt salonu da bulunmaktadır. Odadan çalışmayı tercih etmeyen ya da arkadaşları ile birlikte çalışmak isteyen öğrenciler bu etüt odasını diledikleri gibi kullanabilirler. Yurdun güvenliği güvenlik görevlisi ve güvenlik kamerası ile 24 saat güvence altına alınmıştır. Giriş ve çıkışlar da bu güvenlik kamerası ile kolaylıkla takip edilebilmektedir.

Akademi Öğrenci Yurdu’nun bir adet acil durumlarda ilk müdahalenin yapılabileceği reviri bulunmaktadır. Acil durumlarda hastaneye götürüp getirme için kullanılacak olan nöbetçi araç ise sürekli olarak yurdun önünde hazır beklemektedir.

Tüm bu özelliklere sahip olan Aydın Akademi Erkek Öğrenci Yurdu’nu tavsiye ederiz. İletişim numarası ile iletişime geçebilirsiniz.