Edinilen bilgiye göre olay, Çankaya Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Atmaca Unlu Mamulleri isimli iş yerinde meydana geldi. Sabah saatlerinde babası Mehmet Atmaca'ya (44) ait işyerine gelen H.A. (24), burada babası ile tartışmaya başladı. Ardından yanında getirdiği silahına davranan genç kız, babasını iş yeri çalışanlarının gözü önünde kurşun yağmuruna tutarak öldürdü. Olay sonrası kaçmaya çalışan genç kız, yakındaki trafik polislerince suç aleti tabanca ile birlikte yakalandı. Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Mehmet Atmaca'nın cenazesi ise yapılan incelemenin ardından otopsi için Mersin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


Bu arada doktor raporu için Toros Devlet Hastanesi'ne getirilen şüpheli H.A., gazetecilerin 'neden yaptın?' şeklindeki sorularını yanıtsız bıraktı.


Öte yandan cinayetin ardından Mersin Devlet Hastanesi'ne koşan Mehmet Atmaca'nın yaklaşık 6 ay önce evlendiği ikinci eşi Yeşim Didem Atmaca ise, cinayetin planlanarak işlendiğini ileri sürdü. H.A.'nın birkaç gün önce babasını alarak yayla yoluna götürdüğünü söyleyen Yeşim Dilek Atmaca, "Mehmet döndüğünde çok korkmuştu. Hülya babasını orada vurmak istemiş fakat silah tutukluk yapınca Mehmet kaçarak Mersin'e dönmüş. Hemen karakola ve Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe yazıp koruma talep etti" dedi.


Kızının silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Mehmet Atmaca'nın 2 çocuğunun annesi, ilk eşi Leyla Atmaca'dan yaklaşık 7 sene önce boşandığı, ikinci eşi Yeşim Dilek Atmaca ile ise 6 ay önce evlendiği öğrenildi. Mehmet Atmaca'nın ikinci evliliği nedeni ile yaptığı düğüne ilk eşinin de katıldığı fakat kızının bu birlikteliğe başından itibaren karşı çıktığı iddia edildi.