TBMM Başkanı Çiçek, TBMM'nin 92. Kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tebrikleri kabul etti. Törenin sonunda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Çiçek, 23 Nisan mesajının sorulması üzerine TBMM Genel Kurulu'ndaki 23 Nisan özel birleşiminde bir konuşma yapacağını söyledi. Çiçek, şunları kaydetti:

"Bugün gerçekten milletimiz için önemli bir gün, tarihi bir gün. 23 Nisan 1920, milletimizin bağımsızlığına giden ilk adım; demokrasiye, cumhuriyete giden adımların atıldığı önemli bir gün. Bunu bize armağan edenlere şükran borçluyuz. Geçtiğimiz yüzyıl milletimiz açısından önemli acıların olduğu yıllardır. Arka arkaya yaşadığımız savaşlar, Balkan Savaşı, Birinci Cihan Savaşı, İstiklal Savaşı büyük ölçüde milletimiz büyük kayıplar vermiştir. Geçtiğimiz yüzyılda kazandığımız birçok başarı var ama bunlar içerisinde en önemlisi cumhuriyet ve demokrasidir; bunlar da bizim kazanımlarımızdır. Bunun farkında olmamız lazım. Özellikle bölgemizde, çevremizde yaşananlara baktığımızda, cumhuriyetin ve demokrasini ne kadar önemli olduğunu belki bir mukayese yaparak daha çok farkında olmamız gerekmektedir. Bu bayram milletimize, neticede çocuklarımıza da kutlu olsun."

23 Nisan kutlamalarına ve tebrik törenine BDP milletvekillerinin katılmamalarıyla ilgili bir soruya ise Çiçek, "Hiç bilmiyorum. Daha açmadık Meclis'i" karşılığını verdi.

Bu hafta içinde tutuklu milletvekillerinin durumuyla ilgili muhalefet partileriyle yapacağı görüşmelere ilişkin soruya ise Çiçek, "Bugün 23 Nisan. Sizin söylediğiniz 24, 25 falan daha sonraki günlerle alakalı" dedi.

Çiçek, tebrikleri kabul etmesinden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı kısa görüşmenin bayramlaşma olup olmadığının sorulması üzerine de, "Bayramınız kutlu olsun, dedi. Burada ayak üstü hepinizin gözü önünde bayram tebrikleşmesinin ötesinde bir şey yok. Dudak okuyarak da takip edebilirsiniz" dedi.

BDP KATILMADI

Öte yandan kabul töreninin yapıldığı salona protokolden ilk olarak Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç geldi. Siyasi parti liderlerinden de ilk gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları, Yargıtay Birinci Başkanı Nazım Kaynak, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, TBMM Başkanvekilleri, Bakanlar Kurulu üyeleri, siyasi partilerin grup başkanvekilleri, milletvekilleri katıldı.

Başbakan Erdoğan, protokoldeki yerini almadan önce CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile tokalaştı. Erdoğan daha sonra yanına gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile kısa bir süre sohbet etti.
Kılıçdaroğlu salona geldiğinde muhalefet liderlerine ayrılan bölüme gelerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile tokalaştı. Bir süre burada bekleyen Kılıçdaroğlu, protokol yetkililerinin uyarısı üzerine ana muhalefet liderine ayrılan yere geçti. Törene BDP milletvekillerinden katılan olmadı.