"Patronlar Kopyalandı" başlığıyla kamuoyunun gündemine çıkan yolsuzluk dosyasında ilginç ayrıntalar gelmeye devam ediyor.

Sabah'tan Metin Can'ın haberine göre 100 bine yakın işadamının kimlik bilgilerini satan şirketlerin sahtekârlıkları bakanlara kadar ulaştı. Çetenin Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın güncel datasını da pazarladığı ortaya çıktı.

İnternet üzerinden ve üç ayrı güvenlik şifresiyle gerçekleşen satışlarda Çağlayan'a ait ajanda, Mersin Bölgesi'ndeki işadamlarına yönelik yaptırılan özel anket ve datalarla tanınmış işadamlarının iletişim ve kimlik bilgilerinin pazarlandığı anlaşıldı.

30 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

Yapılan incelemelerde, İstanbul ve Mersin'de faaliyet gösteren M. Bilişim adlı firmanın bilgisayarında 'Zafer Çağlayan Klasörü'nün bulunduğu tespit edildi.

Aynı şirketin internette 'Ekonomi Bakanlığı Klasörü' olarak pazarladığı dosyada ise bakanlığa bağlı ihracatçı birlikleri bünyesindeki şirketlerin iletişim bilgileri, sahiplerinin özel telefonları ve TC kimlik numaraları yer alıyor. Klasörde, bazı işadamlarının potansiyelleri hakkında da notlar bulunuyor.

Excel dosyası şeklindeki klasörün en üstündeyse bakana ait iki ayrı cep telefonu yer alıyor. İşadamlarının güncel datalarını satan hatta bakanların kişisel klasörlerini dahi çalan şirketler işi oldukça gizli ve titizlikle yapmışlar. Şirketin internet sitesinden bilgilere üç ayrı güvenlik şifresi sonucunda ulaşılıyor.

Satışı gerçekleştiren kişiyle mülakat yapılıyor. Bilgiler 30 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Ancak sahtekârlar satış işlemlerinde özel tekliflerde de bulunuyor. Örneğin "Bakan Çağlayan'ın Mersin'de yaptırdığı özel anket çalışması da yeni geldi. İlginç sonuçlar var ister misiniz" diyorlar.

HER ŞEYE ULAŞMAK MÜMKÜN

Kendilerini operatör şirketlerin çözüm ortağı, bilişim veya Mobil SMS şirketi gibi tanıtan firmaların sadece yüzbinlerce işadamının kimlik ve iletişim bilgilerini satmadığı da belirlendi. Gizli olması gereken datalar da internetten satılıyor. Örneğin Data Çözüm isimli şirket Facebook'ta G.D profiliyle ülkelerin gizli servislerinde bile bulanamayacak kadar farklı alanda data satışı yapıyor.