Kaza, bugün saat 17.30 sıralarında Taşkent- Ermenek Karayolu’nun 2’nci kilometresinde meydana geldi. 35 yaşındaki Yadigar Bulut yönetimindeki hafif ticari araç kontrolden çıkıp yolun solundaki şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü Bulut ile yanında bulunan 50 yaşındaki Fatma Bulut ve 3 yaşındaki Leyla İrem Mengene hafif yaralandı, 3 kişi de yara almadan kurtuldu.

Bu sırada Konya’nın Hadim İlçesi Bağbaşı Barajı’ndaki su tutulması töreninin ardından Karaman’ın Ermenek İlçesi’ne geçen ve basın mensuplarıyla birlikte minibüste bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu kazayı fark etti.

Hemen minibüsü durdurtan Bakan Eroğlu, aracın yanına gidip yaralılarla yakından ilgilendi. 3 yaşındaki Leyla İrem Mengene’nin yanağını okşayan Bakan Eroğlu, yaralılara tek tek durumlarını sordu. Küçük kıza ve yaralılara su veren Eroğlu, korumalarına kendi konvoyunu takip eden ambulansın hemen müdahale etmesini istedi. Bakan Eroğlu, 3 yaralının ilk olarak Taşkent Devlet Hastanesi’ne orada yapılan tedavilerinin ardından Konya’ya sevk edilmelerini istedi. Bakanlıktan bir görevlinin olay yerinde kalıp yaralılarla ilgilenmesi talimatını veren Eroğlu, makam otomobiline binip Ermenek İlçesi’ne gitmek üzere yoluna devam etti.