İstanbul'un çeşitli limanlarındaki balıkçılar, yeni av sezonu arifesinde teknelerinin bakımını yapıyorlar, yırtık ağlarını onarıyorlar. 

Yarın gece ''Vira Bismillah'' diyerek ilk seferlerine çıkacak balıkçılar, Marmara Denizi'nde bu yıl balığın bol olması ümidiyle hummalı bir çalışma içinde son hazırlıklarını yapıyorlar.

Rumelikavağı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezonun verimli geçeceğini tahmin ettiğini söyledi. Yeni sezonun balıkçılara ve İstanbullular'a hayırlı olmasını dileyen Aslan, ''Bu yıl balığın bol olduğu yönünde göstergeler var. İstanbullular bu yıl ucuz balık yiyecek diye tahmin ediyorum'' dedi.

Ahmet Aslan, avlanma derinliğinin 18 metreden 24 metreye çıkarılmasının özellikle büyük tekne sahibi balıkçıların tepkisi çektiğini ifade ederken, sektöre daha fazla ilgi gösterilmesini beklediklerini dile getirdi.

Kumkapı'da balıkçılık yapan esnaf da yeni av sezonundan umutlu. Balıkçılardan Şafak Gün, özellikle palamutun bu yıl bol olacağına ve İstanbullular'ın bu yıl ucuz balık yiyeceğine inandığını söyledi.