Eceabat'ta, denize açılan balıkçının ağlarına yaklaşık bin 500 adet lüfer takıldı.

Gizemgül Teknesi'nin kaptanı Mert Gezen, Kurban Bayramı'nın ilk günü bayramlaştıktan sonra denize açıldı. Teknenin alt tarafında yer alan aynadan denizdeki lüfer sürüsünü farkeden kaptan ve tayfası, ağlarını denize bıraktı.

Lüfer sürüsünü çevirmeyi başaran balıkçılar, yaklaşık bin 500 adet lüferi tekneye aldı.

Limana ağları dolu şekilde gelen şanslı balıkçı ve tayfalarını kıyıda, kabzımallar ve vatandaşlar karşıladı. Burada, balıkların üzeri canlılığını kaybetmemesi için buz ile örtüldü.

Balıkları vatandaşların da yardımı ile ağlardan temizleyen Gezen, ''Bayramımızı yaptık. İşimizi aksatmadan nasibimiz neyse besmele çekip çıktık denize. İlk bıraktığımız ağlarda yaklaşık 10 tane lüfer vardı. Ağları temizleyip tekrar düzenledik. Teknenin altındaki aynadan baktığımız sırada lüfer sürüsünü gördük. Ağları denize bıraktık. Allah bereket versin. Bayram bizim yüzümü güldürdü. Allah herkesin yüzünü güldürsün'' dedi.

Balıkların bir kısmını tanesi 10 liradan vatandaşlara satan, büyük bölümünü ise kabzımal aracılığı ile İstanbul'a gönderen kaptan, yakaladığı lüferlerden yaklaşık 15 bin lira kazandı.