Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, TOBB öncülüğü ve katılımında kurulan, ticaret, sanayi odaları, ticaret borsaları, organize sanayi bölgeleri ile Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği'nin (UTİKAD) aralarında bulunduğu, 92 ortaklı bir yapı olarak hayata geçirilen BALO projesinin en önemli noktasının Bandırma olacağını söyledi.

Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonları A.Ş'nin (BALO) Yönetim Kurulu Üyesi, Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, yaptığı açıklamada, BALO'nun vizyonunun, ülkenin coğrafi avantajlarını gözeterek ekonomik, çevreci, güvenilir alternatif taşıma modelleri ile lojistik sektörüne ivme ve Türk sanayisine rekabet gücü kazandırmak olduğunu bildirdi.

Bu projenin en önemli misyonunun, milli bir organizasyon olarak demir yolu ve intermodal taşımalar ile Türkiye'nin, 2023'te, 500 milyar dolarlık ihracat hedefini gerçekleştirmesine ve gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya yaratılmasına katkı sağlamak şeklinde belirlendiğini vurgulayan Sezgin, şöyle konuştu:

''TOBB öncülüğü ve katılımında kurulan, ticaret, sanayi odaları, ticaret borsaları, OSB'ler ile UTİKAD'ın bulunduğu 92 ortaklı bir yapı olarak hayata geçirilen BALO projesinin en önemli noktası Bandırma olacak. BALO'nun kalbi Bandırma olacak. Bu proje kapsamında, Türkiye'nin her yerinden toplanıp, Bandırma'ya gelecek ihracat konteynerleri, gidecekleri noktalara göre ayrıştırılmalarının ardından, Çelebi Bandırma Limanı'ndan, Tekirdağ Limanı'na tren ferileriyle ulaştırılacak. Yükler, oradan da Avrupa'nın en uç noktalarına kadar gönderilecek. 2013'ün mart ayından itibaren, Ro-Ro gemileri aracılığıyla Bandırma-Tekirdağ arasında ilk taşımaların gerçekleşmesinin ardından, bir yıl içinde, Bandırma'da tren feri rampaları da yapılacak.''

İzmir-Almanya arasındaki yük taşınması 7 günde olacak

BALO projesinin Bandırma ekonomisine büyük katkılar sağlayacağına dikkati çeken Sezgin, ''Bandırma sınırları içindeki toplama merkezinde, yükleme-boşaltma, muhasebe gibi çalışma alanlarında yaklaşık 100 kişilik bir istihdam sağlanacağını düşünüyorum. Bu arada, tren taşımacılığına dayalı bu proje, karayolu ile yapılan taşımacılıktaki çevre sorunlarına da yol açmaması nedeniyle son derece çevreci olacaktır'' dedi.

Sezgin, 25 milyon avroluk bir proje olan BALO kapsamında İzmir-Almanya arasındaki yükün taşınmasının 7 günde gerçekleşeceğine dikkati çekerek, ''Proje kapsamında alınacak tren feribotları ile Çelebi Bandırma Limanı'ndan, Tekirdağ Limanı'na ulaşacak blok trenler, Tekirdağ-Muratlı arasında yeni yapılan 32 kilometrelik demir yolu bağlantısıyla uluslararası şebekeye bağlanacak. Yükler, Kapıkule sınır kapısından çıkış yaparak, planlanan varış noktaları olan Viyana, Nürnberg, Stuttgart, Köln ve Lyon'daki lojistik köylere ulaştırılacak'' diye konuştu.

BALO projesi, Türk ticaret hayatının en üst düzey temsilcisi olan TOBB Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğü ve katılımında ticaret, sanayi odaları, ticaret borsaları, OSB'ler ve UTİKAD'ın katılımıyla 92 ortaklı bir yapı olarak Aralık 2011'de şirketleşmişti.