Birecik Barajı’nın yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan Halfeti’de, hazineye ait bir arazinin metrekaresi 833 TL’den satıldı.

Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden GAP kapsamında inşa edilen baraj göletinde su tutulmaya başlamasıyla eski yerleşim merkezi kamulaştırılıp, burada yaşayan vatandaşların birkaç kilometre mesafedeki yeni yerleşim alanına taşındığı Halfeti’de, bu durum hayatın her alanına etki ediyor.

Bu çerçevede arsa fiyatlarının her geçen gün arttığı ilçede Birecik Caddesi’nde bulunan ve ticari saha olarak adlandırılan hazineye ait 2 bin 354 metrekarelik arsa Halfeti Mal Müdürlüğü’nce ihale yöntemiyle satışa çıkarıldı.

Kaymakamlık Toplantı Salonu’ndaki ihaleye 6 kişi katıldı. 710 bin TL’den başlayan açık artırmayı 9 tur sonunda 1 milyon 960 bin TL teklif veren bir avukat kazandı.

Yeni yerleşim alanında arsa sıkıntısı

Halfeti Mal Müdürü Öner Gündüz, AA muhabirine, Birecik Barajı’nın yapımının ardından vatandaşların yeni yerleşim yerine taşınmasıyla arsa sıkıntısının baş gösterdiğini söyledi.

Buna paralel olarak yeni yerleşim yerindeki mevcut arsaların da değerli hale geldiğini ifade eden Gündüz, ”Bunlardan biri olan 2 bin 354 metrekarelik arsayı rekor sayılabilecek bir fiyatla sattık. Bu arsa ihaleyle en yüksek fiyata satılan hazine arazilerinden biridir. İlçede hazine arazisi dışındaki arazilerin de fiyatları yüksek” diye konuştu.

Belediye Başkanı Mahmut Özdemir de arsa fiyatlarının artmaması için yeni alanları imara açmak için çalışma yaptıklarını kaydetti.