IKBY'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Barzani, Suriyeli Kürt parti ve gruplarla Selahaddin kentinde biraraya geldi.

Barzani, toplantıda Suriyeli Kürtlere "Sizleri ayrılık değil birlik içerisinde görmek istiyorum. Birlik olduğunuzda daha güçlü olacaksınız, böyle bir durumda sizleri desteklerim" dedi.

Açıklamada, Barzani'nin Suriyeli Kürt parti temsilcileriyle Suriye'nin son durumu hakkında görüş alışverişinde bulunduğu kaydedildi.

Öte yandan, toplantıya katılan Suriye Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi (ENKS) Başkan Yardımcısı Halid Cemil Muhammed, Selahaddin kentindeki toplantının Barzani'nin daveti üzerine gerçekleştirildiğini belirtti.

AA muhabirine konuşan Muhammed, "Barzani, bizi son derece misafirperverce karşıladı. Öyle ki kendi topraklarımızda, kendi evimizdeymiş gibi hissettirdi. Bize ayrılık değil de birlik olduğumuzda yardım edeceğine söz verdi. Bizler Sayın Barzani'ye bizim bir araya gelmemize ve anlaşmamıza yardımcı olduğu için minnettarız" dedi.

-Silahlı Kürtler tek çatı altında toplanacak-

Muhammed, toplantıya katılan partilerin Temmuz ayında Erbil'de yaptıkları anlaşmanın bozulmaması konusunda görüş birliğine vardığını ve yeni kararlar aldığını söyledi.

Suriye'deki Kürt muhalefetinin 3 konuda anlaşmaya vardığını dile getiren Muhammed, ''Esed rejimine karşı Suriye muhalefeti ile diyalog kurarak ortak tutumun belirlenmesi, Suriyeli Kürtlerin ve diğer halkların haklarını garanti altına alacak demokratik federal bir yapının kurulması ve Suriye'de bulunan Kürt silahlı güçlerin tek bir çatı altında toplanması kararlaştırıldı'' dedi.

Suriye'deki Kürt muhalefeti, geçtiğimiz Temmuz ayında yine Mesut Barzani'nin gözetiminde toplanmış ve tek vücut olarak hareket etmeleri konusunda anlaşmaya varmışlardı.