Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye düşen top mermileriyle ilgili Esed yönetimini bir kez daha uyardı.

''Temennimiz Esed yönetimi, aklını başına alır, hem Türkiye'ye hem de kendi halkına yönelik saldırgan tutumundan vazgeçer" diyen Başbakan, TBMM'de kabul edilen sınırötesi tezkeresine "Hayır" oyu veren CHP'ye yüklendi. Başbakan, ''Her an gerekirse savaş edecek gibi hazır olmalısın. Buna hazır değilsen, zaten devlet değilsin'' dedi.

Esed'e "Aklını Başına Al" Diye Seslendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ataköy İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan'ın gündeminde Türkiye'ye düşen toplar vardı.

Bu konuyla ilgili Suriye yönetimini uyaran Başbakan Erdoğan, ''Temennimiz Esed yönetimi, aklını başına alır, hem Türkiye'ye hem de kendi halkına yönelik saldırgan tutumundan vazgeçer. Suriye halkının canını, namusunu, haklarını koruma mücadelesi başarıya ulaşana kadar, Türkiye olarak biz Suriyeli kardeşlerimizin, her türlü insani desteği vermek suretiyle, yanında olmaya devam edeceğiz. Milletimiz müsterih olsun. Türkiye, bu sorunun üstesinden gelecek, hakkını, hukukunu kimseye çiğnetmeyecek imkana da, kararlılığa da sahiptir'' şeklinde konuştu.

CHP'nin Tavrını Eleştirdi

TBMM'de kabul edilen sınır ötesi tezkereyle ilgili eleştirilere  cevap  veren Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi'ne yüklendi.

"Buna Hazır Değilsen, Zaten Devlet Değilsin"

Başbakan, şunları söyledi:

''(Efendim bu tezkere niye gelmiş, savaş olur mu olmaz mı?) Sen orayı geç. Sen her an gerekirse savaş edecek gibi hazır olmak zorundasın. Eğer sen buna hazır değilsen, zaten devlet değilsin, sen buna hazır değilsen zaten millet olamazsın. Onun için atalarımız ne demiş: 'Hazır ol cenge sulh-u salah istersen' demiş. Sen buna hazır halde olacaksın. Gerekirse, böyle bir şey olursa, bir zulme uğrarsan, gereğini de yapacaksın. İşte bak misliyle mukabele ediyoruz.''

"Kardeşim Sen Hazı Ol, Tezkeren Elinde Bulunsun..."

''Bizi adeta bu işlerden de kaçar noktaya kimse sokmasın'' diyen Erdoğan, ''(Bir savaş başlarsa ne olacak, şu olur mu, bu olur mu?) Kardeşim sen buna hazır ol. Tezkeren elinde dursun, bulunsun. Eğer gerekirse, gerektiğinde, gereği yapılır. Biz orada kalkıp da sayın Kılıçdaroğlu'nun veya diğerlerinin keyfini mi bekleyeceğiz? Ona mı gidip soracağız'' ifadelerini kullandı. 

Atıksu Tesisinin Açılışını Yaptı

Başbakan Erdoğan, açılışını yaptığı atıksu arıtma tesisi ile ilgili de çarpıcı bilgiler verdi.

Tesisteki arıtma faaliyetlerine işaret eden Başbakan iki ayrı şişeyi göstererek aradaki farka dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan, "Biz iş üretiyoruz laf üretmiyoruz. Hale ne yaptınız diyenler var. Buuyur işte ne yaptınız diyenlere cevap. Sadece Ataköy düzenlemeleri birlikte çağ atlıyor. artık Ayamama bu su akmıyor akmayacak. Artık Ayamama'dan bu akacak olay bu kadar basit." dedi.

Günde yaklaşık 600 bin metreküp suyu son teknoloji ile arıtacak olan tesis sayesinde, Marmara Denizi'ne atıksu girişi engellenecek. Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar ve Esenler'in tamamı ile Küçükçekmece ve Sultangazi'nin bir bölümünün atık suları adtık Marmara Denizi'ni kirletmeyecek.

Günlük 2 buçuk milyon nüfusa hizmet veren tesis Türkiye'nin en yüksek enerji üreten arıtma tesisi olma özelliği taşıyor.