Başbakan'ın koruma ekibine dahil olan ve ABD'de özel eğitim alan CAT'ler yani Karşı Atak Timleri ilk kez sabit nöbet tuttu.  İşte Cumhurbaşkanı ve Başbakanı koruyan CAT'lerle ilgili merak edilenler...

Artık Başbakanlık önünde eli tetikte Karşı Atak Timleri yani CAT'ler nöbet tutacak. İlk örneği de Milli Güvenlik Kurulu toplantısının yapıldığı gün yaşandı.

Başbakan Erdoğan MGK toplantısı öncesi Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi. O içeride çalışırken dışarıda da bir ilk yaşanıyordu. Özel eğitimli Karşı Atak Timleri, elleri tetikte bina önünde nöbet tuttu.

Bu görüntü kameralara ilk kez yansıdı.

Başbakanlık Koruma Daire Başkanı'nın değişmesinin ardında güvenlik önlemlerinde gözle görülür bir değişiklik yaşanıyor. Karşı Atak Timi olarak bilinen CAT artık Başbakanlık merkez Bina'da nöbet tutmaya başladı.

CAT'ler genelde Başbakan'ın yurt içi seyahatlerinde görev alıyordu. Artık o polisler Başbakan Erdoğan'ın Merkez Bina'da olduğu süre içerisinde sabit nöbet de tutacak.

Peki Başbakan'ın koruma kalkanında her geçen gün ağırlığını daha da hissettiren bu polisler kimdir?

Hepsi operasyon tecrübesi olan Özel Harekat polisleri arasından seçiliyor. Önce Özel Harekat Dairesi'nin Gölbaşı'ndaki kampüsünde ardından da Amerika'daki Diplomatik Güvenlik Dairesi'nde sıkı bir eğitimden geçiyorlar.

CAT'lerin ellerinde Belçika yapımı P90 isimli silahlar bulunuyor. P90, kalabalık arasında zanlıyı çevresindekilere zarar vermeden etkisiz hale getirebilen, çelik yeleği bile delebilen özel bir silah bu.

CAT'ler sadece Başbakan'ı değil Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü de koruyor.

Tek amaçları var o da muhtemel bir saldırıda devletin zirvesini koruyarak, sağ salim olay yerinden uzaklaştırmak .