Avrupa'da kul­la­nı­mı ba­şa­rı­lı bir sis­tem olan “Po­li­se ih­ba­r” sis­te­mi, Tür­ki­ye­’de de kul­la­nı­lı­yor. Gün­lük ya­şa­mı­mı­zın vaz­ge­çil­mez par­ça­sı olan cep te­le­fon­la­rıy­la, ya­sa dı­şı ha­ta­la­ra ‘du­r’ di­ye­bi­lir­si­niz. Tra­fik­te ha­ta­lı sü­rü­cü­le­ri, fo­toğ­raf ve­ya ka­me­ra ile ha­ta­sı­nı kay­de­de­rek, Em­ni­yet Ge­nel Mü­dür­lü­ğü­’nün (http://www.egm.gov.tr/say­fa­lar/ih­bar.aspx) in­ter­net si­te­sin­den ih­bar ede­bi­lir­si­niz.
TA­Cİ­Zİ BİL­DİR

Özel­lik­le son gün­ler­de ya­şa­nan ve med­ya­da ha­ber ya­pı­lan, “kul­lan­dı­ğı mi­ni­bü­sün di­rek­si­yo­nu­nu bı­ra­ka­rak mü­zik eş­li­ğin­de çif­te­tel­li oy­na­ya­n”, “kal­dı­rım­lar­da­ki gör­me en­gel­li va­tan­daş­la­rın şe­ri­di üze­ri­ne park et­miş ara­ç” ve “am­bu­lans ve it­fa­iye gi­bi ön­ce­lik­li araç­la­ra ay­rıl­mış şe­rit­le­rin ih­la­li­” gi­bi ha­ta­lı tra­fik uy­gu­la­ma­la­rı­nın ya­nı sı­ra ma­kas at­mak, teh­li­ke­li araç kul­lan­mak ya da yol­da­ki ta­ciz­le­ri cep te­le­fo­nuy­la Em­ni­yet'in in­ter­net si­te­sin­den ih­bar edi­le­bi­li­ni­yor.
YASA DIŞI OLAYLAR DA İHBAR EDİLEBİLİYOR

Özellikle gençlerin kanına giren ve okul önlerinde uyuşturucu madde satan, ya da çocuk ve kadınlara musallat olan ve çeşitli yollardan zarar veren kişiler de bu şekilde ihbar edilebiliyor. Tüm ihbarcıların kimliği ise gizli tutuluyor.