Sınavda başarılı olan öğrencileri kutlayan Başkan Gümrükçüoğlu, "Gerekli disiplin, özveri ve sebatkarlığı gösteren öğrencilerimiz üniversiteyi kazanmayı başardı. Geleceğin insan gücüne katkı sağlayacak gençlerimizin üniversite öğrenimleri boyunca da aynı gayret, disiplin ve sebatkarlığı göstereceklerine inanıyorum. Üniversite öğrenimleri boyunca sevgili gençlerimize başarılar diliyorum" dedi.

Trabzon Belediyesi'nin bu şehrin ve bu bölgenin gençlerini eğitime kazandırmaya, yetişmiş insan gücüne yeni insan gücü ilave etme azminde ve kararlılığında olduklarını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "Bir sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde dar gelirli ailelerin çocuklarını üniversiteye hazırlayan özel kurslar, vakıf kurslar bizim gözümüzde çok kıymetlidir. Sosyal ve ekonomik durumumuzu hesaba katarak, maddi imkanları kısıtlı öğrencileri yıllık kurslara katmaları halinde büyük bir memnuniyet içerisinde o dershanelerimizi de destekleyeceğimizi ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Belediyelerin yasal olarak burs verme imkanından yoksun olduğunu belirten Gümrükçüoğlu, işadamları ve hayırseverlerin katkıları ile üniversitede okuyan öğrencilerden imkanları kısıtlı olanlara katkı sunmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Gümrükçüoğlu "Kurslarımıza katılan ve üniversiteyi kazan öğrencilerimize burs imkanı sağlamak için işadamlarımızın ve hayırseverlerdin katkılarını bekliyoruz.

Gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak ve yetişmiş işgücüne katkı sağlamak için fedakarlık yapacak hayırseverlere kapılarımız her zaman açıktır" ifadelerini kullandı.

Ziyarette öğrencilere çeşitli hediyeler veren Başkan Gümrükçüoğlu, gençlere bundan sonraki eğitim ve öğretim hayatlarında başarılar diledi.