Batman'daki internet kafe sayısı, Türkiye ortalamasının çok üstünde. Çocukların, bu kafelerde zararlı alışkanlıklar edindiği bilgisi, güvenlik güçlerini harekete geçirdi. 400 internet kafede, çocuk şubesi ekipleri denetim yapıyor.

850 Kişiye Bir İnternet Kafesi Düşüyor

Türkiye genelinde her 5 bin kişiye bir internet kafe düşerken Batman'da bu oran 850 kişi. Batman'da, son dönemde sayıları hızla artan internet kafelere yönelik çalışma başlatıldı.

Gençlerin, vakit geçirmek için gittiği kafelerde, zararlı alışkanlıklar edindiği bilgisi polisi harekete geçirdi.

Çocukların gelişimini olumsuz yönde etkileyecek unsurların engellenmesi için denetimler sıklaştırıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Emniyet Müdürü Çocuk Şubesi Müdürü Bilal Yalçın, "Bu bağlamda kafecilerden isteklerimiz öncelikle mutlaka filtre programı olması. Çünkü küçük yaştaki çocuklar internet kafeye gidiyorlar ödev yapmak için, oyun oynamak için veya başka bir sebeple müstehcenliğe maruz kalmamaları, ahlak dışı şeylere bulaşmamaları için mutlaka filtre olmasını istiyoruz kafelerde. Diğer taraftan sabit IP olmasını ve mutlaka kamera olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Tüm Kafeler Denetlenecek

33 polisten oluşan 6 ekip, Batman'daki tüm kafeleri denetleyecek. Denetlenen kafelerde bazı eksiklikler tespit edilerek ceza yazıldı, kafe sahipleri uyarıldı.

Geçen ay sürdürülen denetimler sonucu Batman'daki internet kafelere 47 bin liralık ceza kesildi.

Okulda olması gerekirken internet kafelerde bulunan öğrenciler de okul idarelerine teslim edildi. Denetimler sürecek.