Bayram tatili için otogarlarda yaklaşık bir hafta önceden bilet bulma telaşı yaşanmaya başladı. Bayram haftasına ait seferlerin büyük ölçüde dolması nedeniyle önceden rezervasyon yaptırmayanlar, bilet bulamakta sıkıntı çekiyor.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, yaptığı açıklamada, bayram haftasında federasyona üye firmaların 8 bin 100 araçla düzenlediği otobüs seferlerinin tümünün şimdiden dolduğunu, firmaların 1-2 Kasım'a kadar ek seferlerle talebi karşılamaya çalışacaklarını söyledi.

Arife gününün de tatil ilan edilmesiyle ''memleket'' ve ''tatil'' yolculuğunun 15 Ekim itibarıyla başladığını ifade eden Erdoğan, ''Bayram süresince yurt genelinde günlük 30 binden fazla seferle 1,5 milyonun üzerinde yolcu taşıyacağız. Otobüslerimiz yüzde 100 doluluğa ulaştı, ek seferler koyuyoruz'' dedi.

Gidiş yolunda en yoğun günlerin 18-21 Ekim tarihleri arasında yaşandığını bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bu tarihlerde mevcut otobüslerimizde bilet kalmadı. Dönüşte 28 Ekim-1-2 Kasım tarihleri arasında da bilet yok. 4 gün bayram öncesi, 7 gün de bayram sonrası olmak üzere 11 gün boyunca 8 bin 100 otobüsümüz yüzde 100 dolu. Bu tarihler arasında ek seferler koymak için turist ve grup taşıyan D2 belgeli otobüslerden faydalanacağız. Günde 2 bin civarında D2 belgeli otobüsten faydalanılacağı tahmin ediliyor.''

''En fazla yoğunluk İstanbul'da''

Mehmet Erdoğan, bayram tatili dolayısıyla en fazla yoğunluğun İstanbul'da yaşandığını vurguladı.

Bilet bulamayan vatandaşların korsan bilet satanlara karşı dikkatli olmasını isteyen Erdoğan, ''İstanbul'dan Anadolu'nun bütün kentlerine gidenler var. Kısa mesafeler haricinde bilet bulunmuyor. Vatandaşlar, mağdur olmamaları için korsan firmalara dikkat etmeliler. Otobüsünü otogardan kaldırmayan firmalardan bilet almasınlar'' diye konuştu.

Erdoğan, otobüs bilet fiyatlarının Ramazan Bayramı dönemiyle aynı olduğunu, özel bir zammın söz konusu olmadığını belirterek, bilet alanların bu noktada fiyat mukayesesi yapmalarını da istedi.