Patlama sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Olay, Muratpaşa Mahallesi'nde bulunan Sarı Dökümcüler Sanayi Sitesi 7. Blok Sokak'taki bir atölyede, saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, atölyede tencere sapı imal eden işçiler, üretim sırasında kazanın ısısını arttırmak için ateş yaktı. Ateşin körüklenmesi için üzerine tiner döken işçiler, kazan basıncının biranda yükselmesine neden oldu. Basınca dayanamayan kazan, büyük bir gürültü ile patladı.

Patlamanın etkisiyle yüzüne metal kapak fırlayan Ersin Kaya (24) adlı işçi olay yerinde hayatını kaybederken, arkadaşı Dursun Çiftçi (28) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı işçi, ambulansla Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayatını kaybeden Ersin Kaya'nın cenazesi ise, yapılan incelemelerin ardından morga gönderildi.

Patlamayı haberi alır almaz olay yerine gelen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, söz konusu işyerinin geçici ruhsatı olduğunu söyledi. Aydıner, "Biz firmanın başvurusu üzerine gerekli incelemeleri yapmış, kendilerine geçici ruhsat vermiştik. Ancak, yapılan iş gayri sıhhi malzeme üretimi olduğundan sorumluluk bizde değil, büyükşehir belediyesinde olduğu için oraya yönlendirildiler. Sanırım oraya da başvuruları olmuş. Böyle elim bir olayın yaşanmasından dolayı üzüntülüyüz. Bu tarz sanayi sitelerinin artık yerleşim yerlerinden uzakta olması gerekiyor. Zaten bu işletme buradan taşınacağını da belirtmişti" dedi.

Abidin Özdemir adlı vatandaş ise, "Arkadaşlar kazanın ısısını arttırmak için ateş yakmışlar. Her halde ateşi hızlandırmak için tiner kullanınca patlama meydana gelmiş" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.