Edirne Emniyet Müdürlüğü, cezaevlerinde açlık grevi yapanlara destek olmak için bir grubun toplanarak basın açıklaması yapacağı bilgisi üzerine kentin en işlek yeri olan Saraçlar ve Çilingirler caddesinde geniş güvenlik önlemi aldı. Polis panzeri ve 300’e yakın polis olası olaylar için hazır bekletilirken, işyeri sahipleri ise trafiğe kapalı olan sokak üzerindeki masa ve sandalyeleri kaldırdı. Esnafın bir bölümü ise işyerlerininin zarar görmemesi için kepenklerini indirdi.
POLİS ’YASAK’ DEDİ
Bu önlemler alınımasından bir süre sonra Saraçlar Caddesi’nde toplanan aralarında Trakya Üniversitesi’nin çeşitli fakülte ve yüksekokullarında öğrenim gören öğrenciler ile BDP üyelerinin de bulunduğu 30 kişilik grup alana geldi. Grup üyeleri basın açıklaması yapacaklarını ve ardından yürümek istediklerini polise bildirdi. Polis, Saraçlar Caddesi’nde yürüyüş yapmanın yasak olduğunu belirterek, buna uyulmaması durumunda ekiplerin müdahale edeceği uyarısında bulundu.
ESNAF VE VATANDAŞLAR SALDIRMAK İSTEDİ
Bu sırada aralarında esnafın da bulunduğu yaklaşık 500 vatandaş da Saraçlar Caddesi’nde toplanarak, eylemcilere sözlü sataşmada bulunup saldırmak istedi. Polis, vatandaşların önüne barikat kurarak eylemcilere yaklaşmasına izin vermedi. Eylemci grup ise basın açıklaması yapıp yürüyüş yapmak için direnince polis biber gazı sıkarak müdahale etti. Polisin müdahalesi üzerine grup ara sokaklara kaçarak gözden kayboldu. Polis yeni bir gerginlik olmaması için bölgede önlemini sürdürüyor.