Halkların Demokratik Kongresi'nin düzenlediği toplantı dolayısıyla Siirt'e gelen Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, BDP il başkanlığını ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada, "KCK" operasyonlarının siyasi olduğunu iddia eden Kürkçü, "KCK operasyonların bütünüyle siyasi operasyonlar olduğunu biliyoruz. Bunların her hangi bir mesnedi olmadığını biliyoruz. Hepsi silahsız şiddetten uzak, açık siyasi faaliyet gösteren politik şahsiyetlerin kriminal muamelesini görmesini asla kabul edilemez buluyoruz. Arkadaşlarımızın bu manada suçsuzluğundan eminiz. Ama hepimiz biliyoruz, Türkiye'de on bine yakın bu şekilde suçsuz insan cezaevlerinde yatıyor.

Haklarında herhangi bir iddianame olmaksızın, açık suçlama olmaksızın yatmaya devam ediyorlar. Bu esasen Kürt halkının mücadelesini, özgürlük, eşitlik, ortaklık mücadelesini dışlamayı hedefleyen operasyonlardan bir tanesidir. Ancak şunu herkes görmüştür, bu operasyonlar halkın taleplerini eksiltmiyor, arttırıyor. İnsanlar ana dilinde eğitim, ana dilinde yayın, ana dilinde savunma talep ediyorlardı. Şimdi bu mücadele için ortaya çıkmış olanların özgürlüğünü de talep ediyorlar" dedi.

Selim Sadak'ın çok uzun bir siyasi geçmişi olduğunu hatırlatan Kürkçü, şöyle konuştu:
"Ona karşı girişilen bu gözaltı operasyonunun haksız ve mesnetsiz olduğunu biliyoruz. Daha önce de bunları uğradı, belediye başkanı iken. Haklarını geri aldı. Ancak bir kere daha bu muameleyle karşı karşıya kaldı. Bir an önce halkın iradesine saygı göstermeye hükümeti davet ediyoruz. Bu haksız ve tutarsız operasyonların son bulmasını istiyoruz."