Bdp İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, iki gün önce TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada "Trabzon Şoförler Cemiyetine bağlı bir kamyoncuyum. Cezaevinden çıktıktan sonra bir süre kamyonculuk yaptım" dedi.

RADİKAL'DEKİ YAZISINDA HİÇ ANLATMAMIŞTI

Elbette Milletvekili Sırrı Süreyya'nın sözlerinin doğru olduğunu düşünüyoruz. Ancak Radikal gazetesinde yaptığı ve Oradaydım logosuyla 2010 Kasım'ında Zeytinburnu Nakiye Ambarı'ndan bildirdiği yazısında, kamyonlar ve kamyoncular üzerine pek çok söz söylemiş olan Önder'in kendi kişisel macerasındaki kamyonculuk konusuna neden hiç değinmediğini de biz anlayamadık.

Halbuki Nakliye Ambarında foto muhabiri Mine Tuduk'un objektifine yansıyan çok hoş kamyoncu karelerine poz vermişti Sırrı Süreyya Önder.

İşte o yazı...

Ancak Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası, Sırrı Süreyya Önder'e ait herhangi bir kayda rastlanılmadığını açıkladı.

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş, odaya ait arşivlerde araştırma yaptıklarını söyledi.

BÖYLE BİR KAYDA RASTLAYAMADIK

Arşivde yer alan 30 yıllık belgelerin kontrol edildiğini ifade eden Altuntaş, "27 bin sürücü içerisinde yaptığımız araştırmaya rağmen böyle bir kayda rastlamadık. Kent olarak kendisi Trabzon'a yakın bir insan olsa anlayacağız ama yakın da değil" dedi.

Altuntaş, "Her insanın odamızda kaydı olabilir ama olmayan bir kayıt neden gösterildi? O, kafamızda bir soru işareti" diye konuştu.

ÖNDER: KAYDIM SİLİNMİŞTİR

Konuyla ilgili ntvmsnbc'ye konuşan Sırrı Süreyya Önder, Trabzon Şoförler Odası'na kayıtlı olduğunu bir kez daha tekrarladı.

1989-1990 yıllarına ait kayıtlara bakılması gerektiğini söyleyen Önder, "Kayıdım silinmiş olabilir" dedi.