Van Cumhuriyet Başsavcılığı, işte bu soruya yanıt arıyor. İstihbarat birimlerinden gelecek yanıt sonrası BDP'li vekillerin kaderi belli olacak.
DURDU MU DURDURULDU MU?
Haberütrk'ün haberine göre; 8 BDP'li, bir bağımsız milletvekili ve Türkiye sol hareketlerinden bazı isimler Şemdinli'nin Bağlar köyünden dönüyorlardı...Şemdinli ilçe merkezi'ne yaklaşık 20 kilometre varken 50 araçlık konvoy durdu ya da durduruldu.
Gülten Kışanak'a göre PKK'lılar yollarını kesmişti ama Van Cumhuriyet Başsavcılığı aynı kanaatte olmadığını, başlattığı soruşturmaya gösterdi. Başsavcılık, samimi görüntülerden hareketle, bunu, BDP'li milletvekilleri ile PKK'lıların buluşması olarak değerlendirdi ve soruşturma başlattı
KRİTİK SORUYA YANIT ARANIYOR
Soruşturmada kritik aşamaya gelindi. Başsavcılık, Emniyet ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yetkililerine kritik bir soru yöneltti. Başsavcılık, "Kucaklaşma tesadüfen mi oldu, yoksa örgütün kendi propagandasını yapma ve kendini gösterme faaliyeti çerçevesinde mi oldu" diye sordu.
Emniyet ve MİTden gelecek olan yanıt BDP'li milletvekillerinin kaderini belirleyecek. Güvenlik güçleri, kucaklaşmanın tesadüen olduğunu belirtirlerse BDP'li milletvekilleri hakkında 'terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan dava açılması talebiyle fezleke hazırlanabilecek.
Güvenlik güçleri, kucaklaşmanın tesadüfen olmadığını ve örgüt faaliyeti çerçevesinde olduğunu belirtirlerse "örgüte yardım ve yataklık" iddiası gündeme gelebilecek.
Şimdi gözler, güvenlik güçlerinden gelecek yanıta çevrildi... Gelecek yanıt, kucaklaşmanın sırrını da ortaya çıkartacak. Başsavcılık, milletvekillerinin suç işlediğine karar verirse hazırlayacağı fezlekeyi öncelikle Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderecek, ardından fezleke dosyası TBMM'ye gönderilecek