Tutuksuz yargılanan A.T., cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp’a sevk edildi.

Geçen yıl temmuz ayında meydana gelen olayda, kayınvalidesiyle tartıştıktan sonra bunalıma giren A.T., kucağındaki bebeğiyle birlikte Fener Semti’ndeki kayalıklardan denize atladı. Çevredeki balıkçılar, denize atlayarak anneyi ve bebeğini çıkardı. Nefes almayan bebek, balıkçıların suni teneffüs yapmasıyla hayata döndürüldü. Ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan A.T. ve bebeği E.T., 2 gün tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

Olayın ardından polise verdiği ifadesinde, kayınvalidesiyle kavga ettiğini, bunun sonucunda bunalıma girip intihara kalkıştığını söyleyen A.T. hakkında, çocuğunu öldürmeye teşebbüs suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz yargılanan A.T., Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya eşi ve kucağındaki bebeği ile birlikte geldi. A.T., avukatı olmadığı için ifade vermedi.

Ahmet T. ise eşinden şikayetçi olmadığını söyledi. Eşinin, annesiyle tartışması sonucu bunalıma girdiğini ifade eden Ahmet T., "Daha önce para meselesinden tartışmalarımız oluyordu. Ama şu an sorunumuz yok. Eşimi seviyorum" dedi. Mahkeme, cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp’a sevk ettiği A.T. için Zonguldak Barosu’ndan da avukat atanmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.