"TAKSİDİ ÖDEMEYENLERE YENİ FIRSAT"

Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bedelli askerlikten yararlanmak için başvuran ancak taksit ödemelerini geciktirenlerden çok sayıda başvuru aldıklarını belirterek, bu mağduriyeti gidermek için yeni bir yasal düzenleme yapılacağını ifade etti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştüklerini ifade eden Turan,

"Başbakan'dan onay aldık. 2013 yılı bütçe görüşmeleri bittikten sonra teklif Meclis gündemine gelecek. Taksit sayısı artmayacak. Bir defaya mahsus olmak üzere taksitini ödemeyenlere yeni bir fırsat tanınacak, ayrıca yasa çıktığında bedelli askerlikten yararlanma şartlarını taşıdığı halde başvurmayanlar da bir ay içinde başvurmaları halinde bu haktan yararlanabilecek" dedi.

"30'UNU DOLDURUP BAŞVURAMAYANLAR YARARLANABİLECEK"

Turan, bedelli askerlikten yararlanmada öngörülen yaş, para ve taksit sayısında değişiklik öngörülmediğini kaydederek, şartlarda değişiklik yapılmayacağını söyledi.

Düzenlemenin yeni bir hak olmadığını, "eski hak sahiplerine yeni bir hak" anlamına geldiğini kaydeden Turan, "Yasa çıktığında 30 yaşını doldurup, başvurmayanlar yararlanabilecek. Bu durumdaki kişiler, bedelli askerlikten yararlanmak için ödenmesi gereken parayı bir defada yatıracak" diye konuştu.