Belçika'nın Meulebeke kasabasında 2 yıl önce oğullarını bir cinayete kurban veren Türk ailenin dramı devam ediyor.

730 gündür Belçikalı yetkililerden oğullarının cenazesini bekleyen Aygün ailesinin tek isteği oğullarını Türkiye'de defnedebilmek...

Bu zorlu mücadele kendi sağlıklarını da kaybeden gözü yaşlı anne ve baba oğullarının cesetlerini alır almaz davayı uluslararası areneya taşımayı da düşünüyor.

40 senedir Belçika'da yaşanan ve 2 yıl önce oğulları bir cinayete kurban giden Aygün ailesi, Belçika adaletinin verdiği kararın mağduriyetini yaşıyor.

Oğullarının cenazesi Belçikalı yetkililer tarafından adeta alıkonulan aile, bir an önce oğullarını Türkiye'de defnetmek istiyor.

Bu süre zarfında kendi sağlıklarını da kaybeden ailenin en büyük destekçisi ise Türk Dışişleri yetkilileri...

2 yıllık mücadelerinde sona gelen aile, Belçika makamlarından gelecek iyi haberi bekliyor.

Anvers Başkonsolosu Deniz Çakar,  "1 Ekim itibari ile bu savcının dava ile bir ilişkisi kalmayacak... En geç eylül sonu itibari ile de cesetlerin yurtdışına çıkarılması için de işlemler tamamlanmış olacak."

Aileyi ziyaret eden Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç ise Aygün çiftine davayı uluslarası arenaya taşıma tavsiyesinde bulundu.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç, "Bu olay burada bitmez, Aygün ailesinden bu konuda acılar yaşamış bir aile olarak Avrupa İnsan hakları mahkemesine taşımasını rica ediyorum." dedi.

2 yıldır oğullarının cesetlerini bile görmeyen aile, istediklerini alır almaz bir daha dönmemek üzere Türkiye'ye gitmek istiyor.