61SAAT HABER SERVİSİ

İstanbul Vezneciler'de Çevik kuvvet aracı geçerken patlama oldu. Saldırı İstanbul Üniversitesi'ne güvenlik için giden çevik kuvvet ekiplerine yönelik oldu.

Saldırının büyük ihtimalle uzaktan kumandalı bir düzenekle gerçekleştirildiği iddia ediliyor. Saldırının ardından çevik kuvvet ekiplerinin havaya ateş açtığı öğrenildi.

Beyazıt Vezneciler'de patlama meydana geldi.  Alınan bilgiye göre, patlama dolayısıyla olay yerine çok sayıda  ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki  hastanelere kaldırıldı.

Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü.  Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşaltıyor.

Bu arada, patlama sonrasında silah sesleri duyulduğu öğrenildi.

Polis otobüsüne yönelik saldırının gerçekleştiği yerin, Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında bir nokta olduğu belirtildi.

7 ŞEHİT, 4 SİVİL VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin açıklamalarda bulundu:

“Bugün saat 8.40 sıralarında Vezneciler Semtimizde yoldan geçen çevik kuvvet polisimizi taşıyan araçlara bombalı araçlı saldırı yapılmıştır. Bunun neticesinde 7’si polis 4’ü vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 36 kişi yaralanmıştır" 

HASAR BÜYÜK, GÜVENLİK GENİŞ
Vefa Lisesi ve çevredeki birçok dükkanın camları kırıldı, park halindeki araçlar hasar gördü. Hasar alan iş yerleri polis tarafından boşaltıldı. Polis geniş bir bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Raylı toplu taşıma araçlarının durmasına ve diğer araçların bölgeye girmesine izin verilmiyor. 

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER