Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamada, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı koordinesinde güvenlik güçleri tarafından Bingöl’ün genelinde terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonların aralıksız olarak devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince değerlendirilen istihbari bilgiler neticesinde 13-15 Kasım 2012 tarihlerinde Bingöl İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Özel Harekat Timleri, Jandarma Komando Timleri ve geçici köy kurucuları timlerinin katılımıyla Genç ilçesi Dikpınar köyü mülki sınırları içerisinde operasyon icra edildi. 14 Kasım 2012 tarihinde bir grup bölücü terör örgütü (BTÖ) mensubu ile karşılaşıldığı, güvenlik güçlerinin ‘Teslim ol’ çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine silahlı çatışma yaşandı. Çıkan çatışmada 1 geçici köy korucusunun yaralandığı belirtilen açıklamada; “Çatışma sonrası arazide yapılan arama tarama faaliyeti esnasında 1 BTÖ mensubu, üzerinde 1 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 2 adet şarjör ve bol miktarda kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ile birlikte ölü olarak etkisiz hale getirildiği, ölü olarak ele geçirilen teröristin 2011 yılı içerisinde Bingöl ili Genç-Servi-Bayramlı Mahallesi’nde faaliyet gösteren maden ocağına ait şantiyede bulunan iş makinelerinin yakılması eylemine katılarak, araçları bizzat kendisinin yaktığı tespit edilmiştir” denildi.

2 DEPO, 13 SIĞINAK İMHA EDİLDİ

Açıklamada, ayrıca mevcut kuvvetlere ilave olarak Jandarma Komando Taburu ve Piyade Komando Taburu’nun da katılımıyla icra edilen operasyon sonucunda BTÖ mensuplarına ait 2 depo ve 13 sığınağın bulunarak tahrip edildiği belirtilerek; “Depo, sığınak ve arazide yapılan aramalarda, güvenlik güçlerine zayiat verdirmek amacıyla 2 adet basma düzenekli kullanıma hazır el yapımı patlayıcı madde düzeneği, 10 kilogram amonyum nitrat, 2 adet sırt çantası, 3 adet büyük akü, 150 kilogram yiyecek ile bol miktarda yaşam ve kullanım malzemesi ele geçirilmiştir. Olay ile ilgili Genç Cumhuriyet Başsavcısı’na bilgi verilmiş olup, adli makamların talimatları doğrultusunda adli tahkikat devam etmektedir. Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla ele geçirilen silahlar muhafaza altına alınmış, diğer malzemeler olay yerlerinde imha edilmiş, depo ve sığınaklar tahrip edilerek kullanılmaz hale getirilmiştir” denildi.

2012 YILINDA 31 PKK’LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Güvenlik güçlerinin 2012 yılında yaptığı operasyonlarla ilgili bilginin de verildiği açıklamada, 2012 yılı içerisinde Bingöl ili genelinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonlarda 24’ü ölü, 7’si sağ olmak üzere toplamda 31 teröristin silahları ile birlikte etkisiz hale getirildiği belirtildi.