Karlıtepe İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki N.Ç., okul çıkışı evlerine gitmek üzere yola çıktı. Evlerine yaklaşık 200 metre mesafede bulunan yıkıntı bir gecekondunun önünden geçtiği sırada iddialara göre 2 kişi, çocuğu zorla binanın içine soktu. İki saldırgan, küçük çocuğu kollarından tutarak duvara dayadı. Saldırganlardan biri bağırmaması için N.Ç.’nin ağzını kapatırken, diğeri de pantolonunu çıkardı. Cam kırıkları ile N.Ç.’nin sırtında ve bacaklarında yaralar açan saldırganlar, küçük çocuğa tecavüz etmek istedi. N.Ç.’nin bağırması üzerine paniğe kapılan saldırganlar, kaçarak izlerini kaybettirdi. Vücuduna aldığı darbeler ve yaşadığı şok nedeniyle baygınlık geçiren N.Ç., sesini duyarak gelen vatandaşlar tarafından hastaneye götürüldü. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedaviye alınan N.Ç.’nin vücudunda darp ve ısırık izleri olduğu belirlendi. Olay yerinde yapılan incelemede kan ve sperm örnekleri bulundu, alınan örnekler laboratuvara gönderildi.

Olayın ardından çalışma başlatan polis, N.Ç.’nin verdiği bilgilere uyan bir kişiyi gözaltına aldı. Bu kişi ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, pazarcılık yapan baba Y.Ç. olayın üzerinden 35 gün geçmesine rağmen saldırganların yakalanmamasına öfkelenerek açlık grevi başlattı. Gaziosmanpaşa Meydanı’na gelen Y.Ç., üzerinde “Tecavüz yapanlar bulunsun”, “Adalet tecelli etsin” ve “Sapıklar rahat ben değil” yazılı dövizler açtı. Daha sonra Y.Ç., Atatürk Heykeli’nin bulunduğu bölüme oturarak açlık grevi başlattı. Açlık grevini şüpheliler yakalanıncaya kadar sürdüreceğini belirten Y.Ç.’ye vatandaşlar da destek verdi. Bazı vatandaşlar Y.Ç.’ye destek olmak için, “Sorumluları göreve çağırıyoruz” yazılı pankartları taşıdı.

Olayın üzerinden bir ayı aşkın süre geçtiğini belirten baba Y.Ç, “Oğlumun psikolojisi bozuldu. Korkudan dışarı çıkamıyor. Bakkala ekmek almaya gönderemiyorum. Ben adalet istiyorum. Zanlıların bir an önce yakalanıp yargılanmalarını bekliyorum. Ben bu eylemi çok daha önce yapacaktım. Ancak polisler yapmamam konusunda ricada bulundu. Bekledim ancak hala bir sonuç yok. Bu eylemden asla vazgeçmeyeceğim. Gücüm yetene, bayılana, hatta gerekirse ölene kadar açlık grevimi sürdüreceğim. Ben rahat değilim. Zanlılar yakalanana kadar da rahat olmayacağım” dedi.

Baba Y.Ç.’ye etrafında toplanarak destek veren vatandaşlar ise, “Çocuklarımızı yalnız bir yere gönderemeyecek duruma geldik. Allah yardımcısı olsun. Çok zor bir durum. Yetkililer bunu yapanları en kısa sürede yakalayıp cezalandırmalıdır” dediler.