Amasya merkeze bağlı Ziyaret beldesinde esnaflık yapan Hamdi Sırrı Yılmaz (62), iş yerinin önüne diktiği ve daha sonra aşıladığı elma ağacında, "starking, misket, garafonya, golden ve granny smith" olmak üzere 5 farklı çeşit elma yetiştirdi.

Yılmaz, uzun yıllar meyvecilikle geçimini sağladığını, daha sonra ise oto yedek parça dükkanı açarak esnaflık yapmaya başladığını anlattı.

İşyerinin önündeki küçük alanda bulunan 5 yaşındaki elma ağacında, meyvecilikten kalan deneyimlerini hayata geçirdiğini dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:
"Dükkanımın önünde yeterli yerim olmadığından ağacın üzerine 5 elma çeşidi aşıladım. Bu elma türlerinin içinde 'garafonya, starking, golden, misket ve granny smith' var. Buraya gelen yerli ve yabancı turistler bu elma ağacını gördüğünde hayret içinde kalıyor. Amasya'mızın simgesi olarak bu ağacı yetiştirdik. Cenab-ı Allah aynı kökte, aynı ağaçta 5 çeşit elmayı, kırmızı sarı renklerde yaratmış. Misafirlerime, buraya gelen müşterilerime bu elmalardan ikram ediyorum."

Yılmaz, ağacın elmalarının sağlıklı ve organik olduğunu dile getirerek, elma ağacında dört adet göz, bir de yarma aşı olduğunu kaydetti.