Düzce Meslek Yüksekokulu öğrencileri, güneş enerjisiyle şarj edilebilen batarya ile 4 saat çalışabilen bisikletin prototipini üretti.

Öğretim Görevlisi Hasan Esen, Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçladıklarına dikkati çekerek;

''Türkiye'de güneşlenme gün sayısı fazla. Biz de güneş enerjisi kullanımını yaygınlaştırmak istedik. Böylelikle çevresel kirliliğin önüne geçilmiş olacak. Düzce, düz bir ova olduğu için güneş enerjili bisiklet kullanılmasına çok uygun. Artık dünya güneş enerjisinden faydalanmaya geçiyor. Biz de bu anlayışla yenilenebilir enerji kaynaklarından bisikletin hareket etmesini sağladık'' şeklinde konuştu.

Esen, fosil yakıtların azalmasıyla yenilenebilir enerji kaynakları kullanımına ihtiyacın arttığını ifade ederek, ''Proje tamamen öğrenci arkadaşlarımızın el emeğiyle yapılmıştır '' diye konuştu.

Bisikletin 21 kilometre hıza ulaşabildiğini ifade eden Esen, ''Pedal sistemi de var. Gerektiğinde, tepe çıkılması durumunda pedal çevirebiliyorsunuz. Güneş olmadığı akşam saatlerinde de bisikletin arkasına yerleştirdiğimiz bataryası ile 4 saat yol kat edebiliyor'' dedi.