Teknoloji devi Bilgisayar devi Apple'ın Türkiye'de mağaza açması kesinleşti. Şirket yöneticileri Türkiye'de Apple Store açmak için Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile görüştü. Şirket, Apple ürünlerinin gümrük kapılarından girişi konusunda destek isterken, Bakan Yazıcı da şirkete, "Aksesuar üretiminizi Türkiye'de yapın" çağrısında bulundu. Yazıcı, "Bizim gençler aç kalır yine de sizin ürünlerden alır" diye espri yaparak, Apple'ın Türkiye pazarında gördüğü ilgiye dikkat çekti.
Iphone ve Ipad gibi milyonları peşinden sürükleyen ürünlerin yaratıcısı olan Apple, gözünü Türkiye pazarına dikti. Apple, dünyadaki 14. Apple Store mağazasını Türkiye'de açma kararı aldı. Apple'ın Türkiye'de mağaza açılışının sinyali, kısa süre önce mağaza için verilen iş ilanlarıyla alınırken, şirketin bu planı kesinleşti. HABERTÜRK'ün edindiği bilgilere göre, ABD'den gelen Apple yöneticileri, önceki gün Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile görüştü.

'İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAĞIZ'
Apple yöneticileri, Türkiye pazarının kendileri için önemine dikkat çekerek, Yazıcı'ya, Türkiye'de mağaza açma kararı verdiklerini söyledi. Yöneticiler, satış ağlarını, Türkiye'yi de kapsayacak şekilde genişletmek istediklerini belirtirken, Apple Store mağazaları ile Türkiye'de istihdam artışına katkıda bulunacaklarına da dikkat çektiler.
Şirket yöneticileri, Apple ürünlerinin Türkiye'ye girişi sırasında bir ihtisas gümrüğü kullanmak istediklerini kaydederek, tercihlerinin de Gebze gümrüğü olduğunu ifade ettiler. Yöneticiler, ayrıca parekendecilik kuralları gereği, vermeleri gereken Türkçe kullanma klavuzu ve garanti belgesi uygulamaları konusunda da bilgi aldı. Apple, kullanma kılavuzunu CD olarak vermek istediğini belirterek, bunun mevzuata uygun olup olmadığını sordu.

'TÜRKİYE'DE AKSESUAR ÜRETİMİ YAPIN'
Gümrük ve Ticaret BakanıYazıcı da parekendecilik alanında yapılan bu yatırımın, doğrudan yatırıma dönüşmesini istedi. Yazıcı, Apple'ın aksesuar pazarının büyüklüğüne dikkat çekerken, "Sizin cihazlar bizde çok yoğun kullanılıyor. Aksesuar kullanımı da çok fazla. Çoğumuz Apple ürünleri kullanıyoruz. Bu kapsamda mağaza açmakla yetinmeyin ve aksesuar üretiminizi burada yapın" çağrısında bulundu.
Yazıcı, "Bizim gençler, yemez içmez, aç kalır yine de sizin ürünleri alır" diye espri yaparak, Ipad ve Iphone'un Türkiye'de gördüğü ilgiye dikkat çekti.

ARAP TURİSTİ DE HEDEFLİYOR
Dünyada şu ana kadar 13 Apple Store açılırken, Avrupa'nın dahi çoğu yerinde olmayan bu mağazanın Türkiye'de açılması büyük önem taşıyor. Türkiye'de mağaza açılması, Iphone, Ipad gibi ürünlerin yeni nesillerinin dünya ile aynı anda burada satışa çıkarılması anlamına geliyor. Ayrıca teknik destek ve servis hizmeti de daha yüksek standartlara ulaşacak. Apple Store, ayrıca İstanbul'u yoğun olarak ziyaret eden ortadoğu ve körfezden gelen Arap turistleri de hedefliyor. Apple Store İstanbul, Türkiye'nin çevre coğrafyasına da hitap edecek.