Muhammed Taşçılar'ın haberi

Ayrıca Beşer Esed'in Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan sivil vatandaşları hedef aldığı ileri sürüldü.

Bugün sabah saatlerinde Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi sınır komşusu olan Suriye'nin Rasulayn ilçesi savaş uçakları tarafından bombalandı. Bombalama sonrası Rasulayn İlçesinde 5 kişi hayatını kaybederken 15'in üzerinde Suriye vatandaşının yaralandığı ileri sürüldü.

CEYLANPINAR'DA PANİK ANI KAMERADA

Bombalamanın ardından Sınırın öteki kısmında ise korku ve panik yaşandı. Ceylanpınar ilçesine çok sayıda şarapnel parçası düştü. Ev ve iş yerlerinin camlarını kıran şarapneller şans eseri yaralanmaya neden olmadı. Savaş uçaklarının bombaladığı sırada bir iş yerinin güvenlik kamerası ise ilçede yaşanan korku dolu anları gözler önüne serdi. Görüntülerde patlama sesi ile birlikte Ceylanpınarlıların koşarak sınırdan uzaklaştıkları iş yerlerine sığındıkları görüldü.

TÜRKİYE'YE SIĞINAN VATANDAŞLARI VURDU

Sabah saatlerinde yapılan saldırıda ise Türkiye'ye sığınan sivil vatandaşların vurulduğu ileri sürüldü. Araçları ile sınırın birkaç kilometre yakınına yanaşan Suriyeliler savaş uçaklarının hedefi oldu.  5 Suriyelinin hayatını kaybettiği olayda yaralılar Ceylanpınar Devlet Hastanesine kaldırıldı. Durumu ağır olan 5 kişi ise Şanlıurfa'da ki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

VELİLER OKULLARA KOŞTU

Rasulay'ın savaş uçakları tarafından bombalandığı sırada yakın okullarda eğitim gören öğrencilerinde bombalama anında okullarında olduğu öğrenildi. Özellikle sınıra yakın olan Ceylan İlköğretim ve Mevlana İlköğretim okuluna veliler akın etti. Kaymakamlık İlköğretim birinci sınıf öğrencileri için tatil kararı aldı.