Bu sabah sorgusu tamamlanan ve gözaltı süresi sona eren M.H., Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gizli bir şekilde adliyenin protokol kapısına getirildi. Bu sırada polis gazetecilerin görüntü almasını engellemek için kapıya yaklaşmasına izin vermedi. Şüpheli M.H. de polis aracının içinde koltuğu yatırılarak saklandı. Şüpheliyi taşıyan polis otosu protokol kapısının girişine kadar yanaştırılarak, yüzü kapatılıp, içeri alındı.

Gaziantep’teki bombalı saldırıyla ilgili olarak gözaltına alınan 13 kişiden 4’ü daha önce adliyeye sevk edilmiş, bombalı otomobili taşıyan çekicinin sürücüsü M.Ç. tutuklanmış, oto tamircisi ile çekici firma sahibi 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmişti.

TUTUKLANDI

9 kişinin öldüğü, 68 kişinin yaralandığı terör saldırısında bomba yüklü otomobili getiren çekiciyi bulmaya yardımcı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan, sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen Siverek Şair İbrahim Rafet İlköğretim Okulu Müdür Başyardımcısı M.H., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Daha önce adliyeye sevk edilen 4 kişiden çekicinin sürücüsü M.Ç. tutuklanırken, oto tamircisi ile çekici firması sahibi 2 kişi serbest kalmıştı. Halen gözaltındaki 9 şüphelinin sorgusu devam ediyor.

YÜZÜNÜ MONTLA KAPATIP, CEZAEVİNE GÖTÜRDÜLER

Bombalı terör saldırısının şüphelisi öğretmen M.H., Gaziantep Adliyesi’nde nöbetçi mahkemenin hakkında verdiği tutuklama kararının ardından geniş güvenlik önlemleri altında cezaevine götürüldü. Gaziantep polisi, M.H.’yi adliyeden çıkartırken, yüzünü montla kapattırdı. Polisler, M.H.’nin yüzü açık halde görüntü vermemesi için de kameraların karşısına geçip, engellemeye çalıştı.

MERSİN’DE YAKALANMIŞTI

Katliamın ardından yapılan ilk açıklamalarda öğretmen M.H.’nin patlamanın organizatörü olduğu yönünde bazı açıklamalar olmuş, ancak daha sonra 1 numaralı şüphelinin ’Firaz’ kod adlı PKK’lı Murat Filiz olduğu anlaşılmıştı.

Öğretmen M.H.’nin ifadesinde, 50 kilo C 4 yüklü otomobilin kime ait olduğunu bilmediğini, yolda kendilerine el kaldırınca durup, yardımcı olmak üzere tanıdığı bir çekici sahibine telefon ettiğini savunup, sonra da ailesi ile Mersin’e gittiğini söylediği öğrenilmişti.

Güvenlik birimlerinin kısa sürede çözdüğü Gaziantep’teki bombalı saldırının organizasyon biçimi ve bu organizasyonda yer alanların yakalanmasının ardından, PKK’nın Amanos grubunda yer alan ve kırsal bölgeyi çok iyi bildiği anlaşılan Murat Filiz’in bulunması için operasyonlar devam ediyor.

Güvenlik birimlerinin elindeki PKK ve KCK’lıların albümlerde Murat Filiz’in fotoğrafı yer almasına rağmen, bu teröristin Şanlıurfa’dan Gaziantep’e kadar, patlamadan sonra da bilinmeyen yerlere gidebilmesi de ayrıca soruşturuluyor. Filiz’in, sahte kimlik kullanmış olabileceği belirtiliyor.