Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Bayın, Belediye Başkanı Adnan Çiçek ile 2009 yılında bir parkın kesin kabulü konusunda yaşadığı görüş ayrılılığı nedeniyle pasifleştirildiğini öne sürerek kendisine 3 yıldır görev verilmediği açıklamıştı. Nisan ayında, "3 yıldır bomboş oturuyorum, 4 bin 295 lira maaş alıyorum" açıklaması yapan Bayın, dilekçe ile savcılığa suç duyurusunda bulundu.

ZAMLI MAAŞINI ÇEKTİ

Yaşanan olayların ardından görevinde bir değişiklik olmadan boş oturmaya devam ettiğini belirten Sefer Bayın, maaşına 315 TL zam yapıldığını açıkladı. Belediye binasının arkasında bulunan ATM’ye giden belediye başkan yardımcısı Bayın, maaşına yapılan 315 liralık zammı çekti. Daha önceden maaşının 4 bin 295 lira olduğunu söyleyen Bayın, "Bu ayki maaşım, zamla beraber 4 Bin 609 lira 87 kuruş" dedi. Hala Tokat Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevinde olduğunu belirten Bayın şöyle konuştu:

"Hala çalıştırılmıyorum. Temmuz ayı itibariyle tekrar maaşıma zam yapıldı. Çalıştırılmadan yapılan zamın miktarı toplam 4 Bin 609 lira 87 kuruş oldu. Yani 315 TL gibi bir fark oldu. Şimdi buradan belediye başkanımız sayın Adnan Çiçek beye sesleniyorum. Çalıştırılmadan bir insana hangi hakla, hangi hukukla, hangi adaletsizlikle maaş veriyorsun. Ben bunu söylüyorum. Çalıştırmama gerekçen nedir? Ben bunun kamuoyuna açıklamasını istiyorum. Yine söylüyorum ben bunu hak etmeden alıyorum, üzülüyorum. Ama benim bir ailem var, bir geçimimim var. Belediye Başkanı Anayasayı ihlal etmektedir. Anayasal hakkımı gasp etmektedir."

’ÇALIŞMAK İSTİYORUM’

Kamuoyunda kendisine istifa etme telkini yapıldığını belirten Bayın şöyle devam etti:

"Bu istekte bulunanlar kısmen de olsa haklılar ama, olayın iç boyutunu bilmiyorlar. Çünkü devlet memuru olmak kolay değil. Yıllarca ben belediyeciyim. Ben çalıştırılmak istiyorum, çalışmak istiyorum. Bunun mücadelesini de sonuna kadar vereceğimi açık açık beyan ediyorum. Çalıştırılmadan hiç bir kimseye maaş ücret verilemez, verilmemesi gerekir. Bunun gerekçesini tekrar kamuoyunla paylaşmak istedim."