ANTALYA’da mermer ustası 24 yaşındaki Özgür Görgülü, intihar mektubu yazdıktan sonra evdeki ilaçları içip, bileklerini kesti. Ardından evin terasına kendini asan Görgülü yaşamını yitirdi.

Olay, dün gece Muratpaşa İlçesi Topçular Mahallesi 1024 Sokak’taki 4 numaralı 2 katlı evde meydana geldi. Mehmet- Fatma Görgülü çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Özgür Görgülü, uzun süre Özbekistan’da yaşayan ağabeyinin yanında mermer ustası olarak çalıştıktan sonra, 4 ay önce Türkiye’ye geldi. Özgür Görgülü, kısa süre önce de bedelli askerlik hizmetinden yararlandı.

BENİ AFFEDİN

İlköğretim mezunu olan Görgülü tekrar ağabeyinin yanına gitmek için gün sayarken, dün gece yarısı bilinmeyen bir nedenle intihara karar verdi. Anne ve babası uyuduktan sonra salonda bir süre oturan Görgülü, ailesine hitaben bir mektup yazdı. Mektubunda, "Anne ve babacağım. Biliyorum. Ben sizi çok üzdüm. Size layık bir evlat olamadım. Beni affedin" diye yazan Özgür Görgülü, daha sonra evde bulunan ilaçları içti. Ardından bileklerini kesen Görgülü, ikinci katın terasına çıkarak kendisini iple astı.

DURAN KALBİNİ KOMŞU ÇALIŞTIRDI

Gürültüye uyanan Fatma Görgülü, soba üzerine bırakılan mektubu okudu. Koşarak yukarı çıkan Fatma Görgülü, oğlunun ipte sallandığını görünce çığlık atarak yardım istedi. Yardıma koşan eşi ve komşuları Özgür Görgülü’yü asılı olduğu yerden indirdi. Kalbinin durduğunu fark eden komşularından biri, Görgülü’ye kalp masajı yaptı. Bu sırada, 112’ye haber veren komşuları, gencin kalbinin çalışmasını sağladı. Ancak sağlık ekipleri geldiğinde Görgülü’nün kalbi bir kez daha durdu. Sağlık ekiplerinin yaklaşık 20 dakikalık çabası sonuç vermeyince Görgülü kurtarılamadı. Özgür Görgülü’nün önce ilaç içtiği, ardından bileklerini kestiği ve son olarak da terasa çıkarak kendini astığı belirlendi.

BEŞİKTAŞ MAÇINI İZLEMEYE GİTMEMİŞ

Komşuları, 10 gündür durgun olan Özgür Görgülü’nün çevresinde çok sevildiğini, mermer ustası gencin intihar etmesine anlam veremediklerini belirtti. Arkadaşları, koyu bir Beşiktaş taraftarı olan ve siyah beyazlı takımın hiçbir maçını kaçırmadığı belirtilen Özgür Görgülü’nün, dün akşam Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçı izlemeye gitmediğine dikkati çekti. Olay yerine çağrılan savcının incelemesinin ardından Özgür Görgülü’nün cesedi, Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Morgu’na götürüldü. Polis, Görgülü’nün intihar nedenini araştırıyor.