elik, Türkmenistan Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakanı Bekmurat Şamuradov ile yaptığı ikili görüşmeden sonra bir gazetecinin jandarma er Yakut ile ilgili sorusu üzerine, olayı dün akşam medyadan duyduğunu söyledi.

Haberleri izlediğinde moralinin bozulduğunu kaydeden Çelik, şöyle devam etti:

“Vatanı, milleti uğruna bu mübarek günlerde orada cansiparane mücadele eden kardeşimizin bu şekilde gönderilmesi, haber doğru ise hiç doğru olmamıştır. Bir şekilde helikopterle veya başka araçla çok daha rahat şartlarda ailesiyle kavuşması gerekirdi. Onlar hayatlarını verme pahasına orada mücadele ederken, biz devlet olarak her şeyi seferber etmeliyiz ki, ediyoruz da. Evine giderken çok daha sağlıklı araçlarla gitmesi gerekiyordu.

Belden rahatsızlığı olduğu söyleniyor. Nedir, ne değildir bilemiyorum tabii ki. Tıbbi olarak içeriğini bilmeden söylüyorum bunları ama özel bir ambulansla da gidebilirdi en kötü ihtimalle. Durumu iyiyse helikopterle veya uçakla gidebilirdi. Bu imkanlar var ama nasıl bir kısır döngü içerisinde böyle bir yol izlendi, bilemiyorum. Konuyu bütün olarak bilmek gerekiyor. Kimseyi de suçlamamak gerekiyor. Ama netice itibarıyla bir gazimizin Bursa İnegöl'deki evine giderken otobüsle gönderildiği haberi hiç mi hiç hoş değil.”


Çelik, devletin, hükümetin ve vatandaşların bu durumu kabul edemeyeceğini sözlerine ekledi.