İstanbul'da yaptığı düzenekle taksimetrenin fazla göstermesini sağlayarak turistleri dolandırdığı öne sürülen taksici gözaltına alındı.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yan kesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri A.İ.'nin şikayeti üzerine soruşturma başlattı. A.İ. verdiği ifadesinde İstanbul'a turist olarak gezmeye geldiğini Nuruosmaniye Caddesi'nde bir taksiye bindiğini, taksi şoförünün kendisini bir süre gezdirdikten sonra götürdüğü Mısır Çarşı'nda 39 lira ücret aldığını söyledi.

100 Metre Yerine 50 Metre

Plakası tespit edilen taksi şoförü Hüseyin K. (50) yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin kullandığı takside yapılan incelemede, taksimetrenin ayar mührünün kırıldığı, gaz pedalının kenarına yerleştirilen düzenek sayesinde, 100 metrede bir artan ücretin 50 metrede bir arttırıldığı, böylelikle müşterilerden iki kat ücret alındığı belirlendi.

Öte yandan gözaltına alınan şüphelinin taksisine binen turistlerin verdikleri elli liralık banknotları el çabukluğu ile 5 liralık olanlarla değiştirdiği, bu şekilde de dolandırıcılık yaptığı iddia edildi.

Hüseyin K.'nın kullandığı takside bulunan taksimetre ile fazla ücret yazmasını sağlayan düzenek sökülerek incelenmesi için İstanbul Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'ne gönderildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan taksici nitelikli hırsızlık ve dolandırıcılık suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.