''007 James Bond''un 23'üncü filmi ''Skyfall''

Sinema tarihinin en uzun soluklu aksiyon film serisi olan ''007 James Bond''un 23'üncü filmi ''Skyfall'', aksiyonseverleri salonlara çekmeyi hedefliyor.

Yönetmenliğini Sam Mendes'in üstlendiği filmde, Daniel Craig, Javier Bardem, Ralph Fiennes, Ben Whishaw, Judi Dench, Naomie Harris, Helen McCrory, Albert Finney, Ola Rapace, Michael G. Wilson, Kris Dillon Jr, Craig Izzard, Carol Bunting, Berenice Marlohe, Rory Kinnear, Tonia Sotiropoulou ve Johanna Jeffress rol alıyor.

İngiltere, Rusya ve Türkiye ekseninde Avrupa'yı merkezine alan filmin resmi şarkısı ''Skyfall'', ünlü İngiliz şarkıcı Adele tarafından seslendirildi.2012 sonbaharının en güçlü gişe filmlerinden olması beklenen

''Skyfall''ın konusu özetle şöyle:''MI6 ciddi bir saldırıya uğrar ve kurumun değerleri temelden sarsılır. M'e karşı sadakat testinden geçen ajan James Bond, kişisel bedelleri ağır olsa da tehdidi bulup her ne pahasına olursa olsun yok etmelidir. Zira MI6'yı ciddi riske sürükleyen isim ise Silva adında gözü kara, gizemli bir adamdır.''

Hayalimdeki Aşk

Romantik komedi türündeki ''Hayalimdeki Aşk'' filminin senaryosunu Zoe Kazan yazdı.Valerie Faris ve Jonathan Dayton'ın yönettiği filmde, Antonio Banderas, Deborah Ann Woll, Annette Bening, Paul Dano, Steve Coogan, Zoe Kazan, Chris Messina, Aasif Mandvi, Toni Trucks, Alia Shawkat, Elliott Gould, John F. Beach, Barrett Perlman ve Wallace Langham izleyici karşısına çıkacak.

Filmde, kariyerinin başlangıcında olağanüstü bir başarı kazanan genç bir roman yazarı olan, ancak hem iş yaşamında, hem de aşk hayatında sorunlar yaşayan Calvin'in bu durumla başa çıkmak için girdiği mücadele konu ediliyor. Kendini yeni bir romanın içine sokmaya karar veren Calvin, kendisini seveceğini düşündüğü ''Ruby'' adlı dişi karakter yaratır. Fakat bir hafta sonra Ruby'i ''kanlı canlı'' salondaki kanepede otururken bulan Calvin kelimelerinin nefes alan bir canlıya dönüştüğünü görünce ne yapacağını şaşırır.

Yerli yapımlar

Evim Sensin

Özcan Deniz'in senaryosunu yazdığı ve yönettiği ''Evim Sensin'' filmi, romantizmseverleri salonlara çekmeyi amaçlıyor.

Fahriye Evcen, Özcan Deniz, Kayhan Yıldızoğlu, Volga Sorgu, Teoman Kumbaracıbaşı, Özay Fecht, Barış Yalçın, Rafi Emeksiz, Levent Öktem, Efe Deprem, Gizem Denizci, Pelin Dinçer ve Güneş Hayat'ın rol aldığı filmde, kırılmış kalbinin yaralarını üzerinde taşıyan Leyla'nın başından geçen bir ayrılığın sonunda baba evine dönmesi ve bir yandan kırılan kalbini, bir yandan da otoriter babası Selim ile olan bağını onarmaya çalışması anlatılıyor.

Babamın Sesi

''İki Dil Bir Bavul''un yönetmenleri Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan'ın yeni filmi ''Babamın Sesi'''nin yapımcılığını Özgür Doğan üstlendi.Maraş olaylarından etkilenen yönetmen Zeynel Doğan'ın ailesinin
hikayesinden yola çıkılarak oluşturulan filmin senaryosunu ise Orhan Eskiköy yazdı.

Çekimleri Elbistan ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen Türkiye-Almanya-Fransa ortak yapımı filmin başrollerinde ise Zeynel Doğan ile beraber annesi Base Doğan ve eşi Gülizar Doğan da yer alıyor.