Meterolojinin yaptığı uyarılar sonrası yurt genelinde etkisini gösteren kar yağışı üç ilde eğitime ara verilmesine neden oldu.

SAMSUN’DA OKULLAR 2 GÜN TATİL EDİLDİ

Samsun’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar iki gün tatil edildi.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nün 'Orta Karadeniz’de Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı havanın etkisini göstereceği' açıklamasının ardından beklenen kar yağışı sabah erken saatlerinde geldi. Tipi şeklinde yağan yoğun kar, kısa sürede şehri beyaz örtüyle kapladı. Kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime iki gün ara verildiğini duyurdu. Kurumun resmi web sitesinden yapılan açıklamada, “Olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde 17-18 Şubat tarihlerinde iki gün süre ile tüm eğitim-öğretim kurumlarında eğitime ara verilmiştir” denildi.
Sabah okula giden öğrenciler, tatil haberiyle evlerine döndü.

Kar yağışı aralıksız devam ediyor.

ORDU'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Ordu'da gece saatlerinde etkili olan kar yağışı sebebi ile Gürgentepe ve Gölköy ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi. 

Karadeniz'de soğuk hava etkisini göstermeye başladı. Ordu'da bir çok ilçede kar yağışı devam ediyor. Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, gece etkisini arttıran kar yağışı sebebiyle Gürgentepe ve Gölköy'de okulların bugün için tatil edildiğini söyledi. Türkkan, "İlimizin yüksek kesimlerinde kar yağışının etkili olması sebebiyle, Gürgentepe ve Gölköy ilçelerimizde eğitim bugün için ara verdik. Diğer ilçelerimizde şu anlık bir sıkıntı gözükmüyor, eğitim öğretim bu iki ilçe hariç devam ediyor" dedi.

ZONGULDAK'TA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Zonguldak Valisi Ali Kaban, "Yoğun kar yağışı beklentisi nedeniyle Merkez ilçe, bağlı belde ve köylerde okullar 17.02.2015 salı günü 1 gün tatil edilmiştir." bilgisini Twitter hesabı üzerinden duyurdu.