Muğla'nın Fethiye ilçesinde domates serasında Hint keneviri yetiştirildiği ve uyuşturucu satıldığı ihbarı alan polis, seraya düzenlediği baskında 10 bin kök Hint keneviri ele geçirdi.

GÜBRE, DAMLA SULAMA HATTA SOBA


Kenevirlerle ilgili olarak 23 yaşında Yusuf T. gözaltına alınırken, yapılan incelemede, kenevir bitkisinin hızlı büyümesi için serada gübre kullanıldığı, damlama sulama sistemi kurulduğu ve sobayla ısıtıldığı belirlendi.

Karagedik Mahallesi Kanal Yolu mevkiindeki bir evde Hint keneviri satıldığı istihbaratını alan Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Emirliği ekipleri, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleriyle dün gece ortak operasyon düzenledi. Tek katlı betonarme eve yapılan baskında, evde kiracı olarak oturan Yusuf T. gözaltına alınırken, evin bitişiğindeki 2 dönümlük serada arama yapıldı. Seraya giren polis ekipleri, gördüğü manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşadı.

ÇABUK BÜYÜMESİ İÇİN...


Polis, özenle dikilen Hint kenevirlerinin damlama sulama sistemiyle sulandığını tespit etti. Bitkilerin çabuk büyümesi için zirai gübre kullanıldığı anlaşılırken, mevsiminden önce yetiştirilmesi için seraya sobalı ısıtma sistemi kurulduğu belirlendi.

YAKILARAK İMHA EDİLDİ


İncelemenin ardından seraya ekilen Hint kenevirleri, bugün saat 08.00'de polis ekipleri tarafından tek tek sökülerek sayıldı. Sökülen 10 bin kök keneviri, Fethiye Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla numune alındıktan sonra yakılarak imha edildi. Yusuf T.'nin evinde yapılan aramada ise bir av tüfeği ile esrar ölçümünde kullanıldığı tahmin edilen hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan Yusuf T., Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Polis, operasyonu fark eden ve motosikletle olay yerinden kaçan bir kişiyi ise arıyor.

MEVSİMİNDEN ÖNCE YETİŞSİN DİYE...


Operasyonun detayları hakkında bilgi veren Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, yapılan uzun süreli istihbarat çalışmaları sonucu uyuşturucu pazarlandığı belirlenen ev ve seraya baskın yapıldığını söyledi. Serada Hint keneviri bitkisinin yetiştirilmesi konusunda ilginç yöntemler denendiğini anlatan Kocabıyık, "Bu operasyonu diğerlerinden ayıran, Hint kenevirinin serada yetiştirilmesi. Seranın normal domates yetiştiriyormuş gibi ilaçlaması ve sulaması dikkat çekici. Mevsiminden önce kenevir yetiştirilmesi hedeflenmiş. Bu amaca da ulaşılmış gözüküyor. Satış aşamasına gelindiğinden dolayı fazla zaman kaybetmemek için operasyonu hemen yaptık" diye konuştu