Altınkaya Barajı kıyısındaki Çeltek köyü, doğal güzelliği nedeniyle çevre il ve ilçelerden piknik yapmaya gelen vatandaşların uğrak yeri oluyor.

Köy heyeti de zaman zaman piknik yapmaya gelen bazı kişilerin, diğer piknikçileri ve civarda yaşayan vatandaşları rahatsız etmesi üzerine köy girişinde önlem aldı.

Muhtar Kadir Meral ile ihtiyar heyeti, aldıkları kararla köy girişine sürgülü demir kapı yaptırarak, güvenlik kamerası yerleştirdi. Köye gelen ziyaretçiler, girişteki zili çalarak, kapının yakınındaki evde yaşayan kişilerce kontrolden geçirildikten sonra köye alınıyor.
Köy sakinlerinden Sait Meral, köylerinin doğal güzelliğiyle Sinop Yarımadası’na benzediğini, bu nedenle çok sayıda vatandaşın köylerine piknik yapmaya geldiğini söyledi.

Bazı vatandaşların pikniğe gelip alkol aldığını ve çevreye rahatsızlık verdiğini savunan Meral, şunları kaydetti:

”Bizi ve diğer pikniğe gelen vatandaşları rahatsız eden kişilere karşı önlem almak için köy halkı olarak ihtiyar heyeti ve muhtara başvurduk. Bunun üzerine ihtiyar heyeti ve muhtarımız, kaymakamımızla görüşerek yolun kapatılması kararını verdi. Yolun üzerine 3 yıl önce sürgülü kapı yaparak güvenlik kameraları taktırdık. Artık baraja gelenleri kontrol altında tutuyoruz, kapı yapıldıktan sonra herhangi bir olay da yaşanmadı.”

Ahmet Zorlu ise köylerinin güzel olduğunu ve çok sayıda insanın piknik yapmaya geldiğini kaydederek, ”Pikniğe gelen bazı vatandaşlar silah atarak bizleri rahatsız ediyordu. Köy sakinleri bir araya gelerek böyle bir karar aldık” dedi.