Olay, bu sabah saat 06.30 sıralarında, merkez Akdeniz İlçesi'nde bulunan Şevket Sümer Mahallesi'ndeki bir ahırda meydana geldi. Kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler, seyyar sebze- meyve satıcısı Hasan Kaya'ya ait, içinde Hasan Kaya, Nezir Ekinci ve Hacı Ekinci'nin atlarının bulunduğu ahırın pencerelerini kırdı. İçeri giren saldırganlar, atların üzerine benzip döküp yakmaya çalıştı. Ahırda yangın çıktığını sananlar, yanan atları güçlükle söndürdü. Atların vücutlarında, kısmi olarak yanıklar oluşurken, polis şüphelilerin peşine düştü.

'ATLARI TEDAVİ ETTİREMEYİZ'
At sahiplerinden Hasan Kaya, arkadaşları olan Nezir Ekinci ve Hacı Ekinci ile birlikte, Mersin Hali'nden aldıkları sebze ve meyveleri, at arabasıyla satarak geçindiklerini söyledi. Atlarına yönelik saldırıya anlam veremediklerini anlatan Kaya, "Hiç kimseyle bir problemimiz yoktu. Atlardan ne istediler bilmiyoruz. Bu atlar sayesinde evimize ekmek götürebiliyor, çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayabiliyorduk. Atların ağzı var, dili yoktu. Bizimle problemi olan insanlar, keşke gelip bize dertlerini anlatsalardı. En azından biz de hatamızı bilirdik" dedi.

Kaya, ekonomik durumlarının iyi olmadığını, bu nedenle veteriner çağırıp atları tedavi ettiremediklerini kaydetti. Kaya, "Biz atlara yanık yağı sürdük. Yardımcı olunmasını ve atları bu hale getirenlerin bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.